Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Reci klixe da je porastao izvoz iz dijela drzave BiH kojeg kontrolira vlada Fadila Novalica. Reci klixe da je Fadil Novalic mega ekonomski ekspert koji vuce drzavu i ekonomiju naprijed. Reci klixe, umjesto sto spinujete i izmisljate lazne vijesti o jednom takvom ekspertu.
Smanjen uvoz jer pada kupovna moc BiH stanovnistva, kao i iseljavanje.
Dobre kako? Izvoz po sani, nema sta lijepa vijest da se oporavlja.... Ali pad uvoza preko noci znaci da smo veca sirotinja i manje kupujemo uvozno.. Naivno je povjerovati da pad uvoza ima veze sa "kupujmo domace".
*izvoz po strani
Smanjva se stanovnistvo takodje
Ma ja,izvozimo balvane a uvoziml ormare.Izvozimo repromaterijal a uvozimo gotov proizvod.Omjer vrijednosti izvoznih dobara i uvoznih je 10/1
Ove godine PDV ide na 25%, zivi bili pa vidjeli.
Super vijest, nadam se da cemo i do poslova lakse dolaziti. Jer lahko je i pandemiju podnijeti kad se iz budzeta nabavljaju auta iznad 100 hiljada KM i 20 miliona odvaja za plate. A za obicne gradjane do posla i plate jako tesko plus danas nam najavljuju uvesti nove mjere.
Pokrivenost uvoza izvozom 75%! Lijepo! :)
Faruk hadzic i adnan ferhatovic analitičari četvorke na aparatima