{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobavljači podnose prijavu Tužilaštvu BiH protiv Tuša: Objavljujemo spisak dugovanja

22.10.2014. u 20:14
84
57
Dobavljači podnose prijavu Tužilaštvu BiH protiv Tuša: Objavljujemo spisak dugovanja
84
Dobavljači podnose prijavu Tužilaštvu BiH protiv Tuša: Objavljujemo spisak dugovanja
Slovenački trgovački lanac Тuš je obznanio da zatvara sve svoje poslovnice u BiH, dok su s druge strane dobavljači burno reagirali otužujući Tuš da im duguje milione KM za isporučenu robu. Tačnije, dobavljači tvrde da je im Tuš duguje više od 20 miliona KM.
Tuš je odlazak iz BiH obrazložio "prirodnim katastrofama", tačnije time da su poplave koje su zadesile našu zemlju utjecale na njihovo poslovanje, a optužili su i dobavljače da blokiraju njihov rad.

Dobavljači su najavili da će od Tužilaštva BiH tražiti da se pozabavi slučajem, a kako saznajemo najavljuju i kolektivnu tužbu protiv slovenačke firme.

Advokat dobavljača Senad Bilić kazao je za Klix.ba kako će dobavljači podnijeti krivične prijave protiv odgovornih osoba u Tušu, ali i protiv same kompanije.

"Podnijet ćemo prijavu protiv Mirka Tuša, zatim osoba koje su bile odgovorne za rad Tuša u BiH i Tuš Tradea, protiv Mirka Mlinara, kao prokuriste za BiH, protiv Vida Habjana, koji je bio direktor i Branka Cokana, koji je također bio direktor. naravno, prijava će ići i protiv obje firme Tuš d.o.o. i Tuš Trade d.o.o. Tuš duguje ogroman novac velikom broju firmi i po nekim saznanjima s kojima raspolažem ima još dosta firmi koje se još nisu ni prijavile", kazao je Bilić.

On je također dodao da će predložiti Tužilaštvu BiH da uputi poziv svim oštećenim firmama da prijave svoja potraživanja.

"Ovo što sad vidimo po izvještaju kreditnog biroa LRS oni su 20 miliona dužni, a vjerovatno se radi i o većem iznosu", navodi Bilić.

Klix.ba vam, ilustracije radi, donosi dio spiska firmi i iznose koje im Tuš duguje:

Vitaminka a .d., Banja Luka 1.600 KM
Plantago, Laktaši 1.589
Tulumović mesna industrija, Trn-Laktaši 264.724
Frutela, Banja Luka 20.874,10
Fratelo, Banja Luka 2.612,73
Mladegs pak d.o.o, Prnjavor 3.069,25
Natura Vita, Teslić 24.300
Dukat, Trn-Laktaši 50.000
Mlijekoprodukt, Bosanska Dubica 55.000
Vitinka, Kozluk 115.567
ZPA Komerc, Bijeljina 15.128
Perutnina Ptuj BiH, Breza 260.000
Dragstor Dragan, Banja Luka 60.000
Dijana Tekstil, Pale 60.000

Ovo je samo dio firmi i iznosa kojima Tuš duguje novac za dobavljenu robu, a među njima se, između ostalih, nalaze još i Živanić d.o.o, Eko Bel- Banja Luka, Mira-Prijedor, DGR-Banja Luka, Diona-Banja Luka, Eurohem Banja Luka te mnoge druge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: