Komentari (129)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi je imamo viška, izvezemo i tu istu uvezemo za nekoliko puta više.
Imamo i viška peleta i izvozimo,pa šta se desi??
Vlasnik Crvene jabuke Igor Dodik e moj Bosnjo sta si dozvolio. Dodik pljuje po Sarajevu i Bih. Ko je to dao dozvolu i ko ga je smjestio u Sa. Koja sramota.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Blok 7 bi obezbjedio energetsku sigurnost i nezavisnost BiH u narednom periodu i cijene struje ne bi rasle ali... projekat bloka 7 je propao jer se General Electric povukao iz projekta (trebali su da naprave turbinu i jos neke komponente). Kada se Kineska kompanija ponudila kao alternativa EU je rekla da projekat nije ekoloski prihvatljiv. danas EU vraca u pogon termoelektrane... isto kao da neko oce da nas ogranici da napredujemo i uradimo nesto pametno za nas
Samo polako. Vidjet cete koliko ce struja da skoci kod nas cim prodju izbori. Ko god se sada presaltava na grijanje na struju, zafrkat ce se.
Zanimljiva cijena plina. Na početku godine skoro pet puta više plina uvozili iz Rusije nego sada, ali je cijena skočila sedam puta. Baš ih ide sa sankcijama.
Euro - Neuro
Propade europa
Sve je posljedica ranog napuštanja uglja i nuklearne energije. Rusi smanjili dotok plina. Stale plinske elektrane, a na ugalj i nuklearke zatvorene ili znatno reducirane. Iz obnovljivih izvora se ne može nadoknaditi deficit.To će voditi rastu cijene MWh a u ekstremnijim slučajevima redukcijama struje ili čak raspadima sistema. Još smo u avgustu.
Sve je posljedica diletantskog vođenja energetske politike EU. Sada neka zovu Gretu Thurnberg.Jedini izlaz je vraćanje uglju i nuklearnoj energiji.
Vucic non stop o ovome prica a nasi nista
Bošnje nedaju da se grade mHE,kažu neka rijeke badava teku,makar sjedili uz svijeću.
Kod nas kad prođu ovi trotorovni izbori,struja će drastično poskupiti u sva tri tora,čak i do 100%
Slava jukrajinu 😂
Globalisti sami sebi uskaču u stomak.
Šta kod nas vlasti rade po ovom pitanju? Sve zemlje se unaprijed spremaju jer imaju eksperte da predvide situacija kako bi naši najbolje riješenje. Gdje su kod nas eksperti? Još s mora nisu došli ili se stranački uhljebi ne razumiju u ovu više metematiku?
@DaorsNaron Trazis iglu, zute boje, u plastu sijena....
Kakav je ovo kriminal. Isto kao i sa naftom. Cijene otišle u nebo, kompanije ostvarile astronomske dobitke, dividende povećane za 200% i sada se cijene polagano spuštaju na prirodan nivo. Isto tako će biti i sa strujom i sa LNG gasom.
Ja kazem slava ukrajin😂
EoO "vako...Struja je proglasena LJUDSKIM PRAVOM, te ista MORA biti izuzeta iz nakaradnog kapitalistickog lopovluka, jer je pokretac zivota! NE SMIJU NITI 1 EL.PRIVREDA ILI POLICIJA ILI BOG OTAC, KUJAC PALAC DA VAM ISKLJUCI STRUJU U VASEM DOMU , AKO NISTE PLATILI RACUN!
...Struja je kao i voda, zemlja zrak! POCNITE DA RAZMISLJATE U TOM PRAVCU, NEMOJTE DA VAS LAZU, KRADU I OOOOOOBMANJUJU!
samo ugalj i dizel !!! i nema problema
Ima li neko 1 KM sitna?