Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne sjećam se da je iko ikad, poslije rata, radio u državnom interesu kao g. Šarović u ovom mandatu i zato hvala mu na svemu :)
Ma da poznatio smo po uzgoju stoke, livade pravzne po cijeloj BiH, i ovo je predizborna kampagna, sta cemo mi izvesti jad.
Dobro je ovo ali cim nama raste trziste rastu i cijene kod nas a plate nam iste evo 20 godina
Mi sa domaćim kapacitetom ne možemo ni vlastito tržište da zadovoljimo, kamo li evropsko. Pa i Turcima prodajemo poljsko tele koje hranimo par mjeseci u BiH i deklarišemo kao domaće. Kome ćemo podvaliti poljsko meso u EU, kad je Poljska već članica...
odakle nama toliko meso kad ga uvozimo
Dok oni mogu nama meso prodavati mi njima nemozemo i cudimo se deficitu izvoz.
Poljoprivrednici iz cijele BiH a posebno oni iz RSa da ljube u ruku Sarovica.Voce povrce mlijeko piletina se zahvaljujuci njegovom radu izvoze a crveno meso posebno iz RSa vec duze vrijeme izvozi u Tursku.To traktorista nigdje ne spominje.
Da Bog sacuva. Svakodnevno hiljade tona mesa ulazi u BiH iz Italije, Poljske, Austrije itd a mi bi nesto izvozili?
Pa od rata svi su upleteni u "posao stoljeća",uvoz smrznutog mesa iz Brazila i Argentine i nesto svježeg iz Madjarske.Carina,porezna,sanitarna i svi ostali drzavni organi su znali sve ali su blagonaklono gledali na sve jel u sustini ovi koji su dilali ovo meso su radili sve po zakonu osim deklarisanja prilikom uvoza jer je na otpremnicama pisalo da uvoze loj i masti i tako placali minimalne dadjbine..
Takodje prilikom prodaje ovog mesa smrznutog nigdje nije postojala deklaracija u vitrini da kupac vidi sta kupuje ali nije ni bilo potrebe jer je preko 90% ovog mesa završavalo u preradjevinama koje ima deklaraciju.Čevapi,razne kobasice,čevapi i direktno se faširalo u vitrine kao savjete a sto je po zakonu zabranjeno..Pola Visokog,Kiseljaka,Travnika,Posušja je izgradjeno od tog mesa.Svi znaju da drzava nema uzgojnih kapaciteta a mesnice pune mesa,svi zadovolhno trljali ruke i mirna Bosna..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
šaš izvozit nemamo ni za sebe.....
Nije ni on čist, ali barem radi za ono za šta je plaćen za razliku od SVIH ostalih ministara. I opet ga treba izabrati jer su rezultati očigledni i vidljivi i barem ne kuka nego radi.
Šarovića za jedinstvenog predsjednika BiH,jedini on radi za sve narode
izvesti moramo ona tri bika sto su na paši sve opasoše narodne ovce..
Šarović opet radi svoj posao