Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve dok budžetski korisnici budu ćutali i mislili da će da im i dalje kapati u džep onako kako su navikli ništa se neće promijeniti. Zar budžetlije misle da kada propadne realni sektor od koga trenutno žive (i naravno od uzetih kredita) da će i njima i dalje da kapa? Moja gospodo propast ćete vi zajedno sa nama koji nismo na budžetu i to sve dok se budu i dalje podržavali istrošeni političari poput Bakira, Sulejmana, Zlatka i ostale klape. Glasajte vi i dalje za njih da biste sačuvali vaša "teško" stečena radna mjesta.
...nista se njima nece desiti...evo kolika je kriza rastura od 2008 koliiiko desetina hiljada ostalo bez posla a mislim da je brojka relanija preko 100 000 ko od šale...samo što to niko nece da iznese u javnost... niti jedno budzetsko lice nije ostalo bez posla...a i bilo kome su im smanjili plate preko suda su dosli na to da im se moralo sve do zadnjeg feninga isplatiti nazad...recimo u školstvu! znaci...i ovo malo privatnog sektora ( a relano ga je ostalo samo kroz privatne granape, apoteke, kafice i merkator i konzum )... to je sve oni ce samo uredno da povecaju kredite od banki mmf-a i ostalih ! i opet ce tako dok mogu...a mogu par 10-15-20 godina...zavisi koliko su "ONI" gore postavili limit... do tada ce zivjeti gospodski...a mi...mi smo ljudski višak u tvorevini zvani kako je ko zove!
-Bosna je zatvor sa duplim dnom...!
"Mi smo u dužničkom ropstvu, samo nam to još niko nije rekao, tvrde bh. analitičari. Mi smo ba mrtvi samo nam još niko nije rekao :)
@Burek pita O tom, po tom! ;)
"Puno je lakše zadužiti se kod MMF-a ili kod nekoga drugog. Preživjeti do sljedećih izbora, pričati kako smo umjereno zaduženi. Ono što ja vidim kao realnu perspektivu je dalji rast zaduživanja, a ono što vidim kao put kojim bi trebalo ići jeste suočavanje sa stvarnošću. Postupni prestanak novih zaduživanja, korištenje novca za produktivne stvari, korištenje besplatnog novca, da tako kažem, kao što su sredstva EU koja nam se uskraćuju zbog naših grešaka." SAMO DA OVAJ NAROD OVO SHVATI!
Sto ste ba toliki negativci? Bice bolje, NAROD ZNA, zato i suti. Sabur braco, sabur...
Bosna je sranje od zemlje za živjeti u njoj, ali kad druge nemamo... Ovo je dobro kako će biti jer je tendencija rasta ovih zaduživanja...
Kad dodje djavo po svoje: pa naprave 3 hidrocentrale na neretvi, na uni, kad uzmu šumu, vodu i naplate dug! A mi cemo samo gledati sta bi i jebavat mater onima koji su to uradili! I zivjeti u ropstvu sa mogućnoscu da dozivotno budemo robovi
Gledano sa razine EU-a, USA i svih koji kroje danasnju politiku najjednostavnije rjesenje situacije za BiH je da drzava bankrotira. Tada se moli za rjesenje, ne postoje konferencije ni bombardovanja, ni molbe ni prijetnje. Onda cemo vidjeti sta jel cilj cjelovita BiH ili podjela. A za naivne sto misle da na revoluciju ovdje, ona moze da se desi tek kada budzetski korisnici prestanu dobijati plate, tek onda se mogu ocekivati nemiri. Ali vlast trazi nacina za prezivljavanje, kao npr oporezivanjem toplog obroka i naknade za putovanja. To ce naravno pogoditi samo realnu privredu koja i ovako ne moze da prezivi, i sve ce kao kula od karata da se srusi. Dakle da rezimiram, idemo prema propasti, logicki, matematicki, bez strategije ali kao na Titaniku pred potonuce orkestar svira da se ne bi dizala panika. I mislim da se niko za ovo nije borio......
federacija se još može i izvuć, jer ima jaču ekonomiju i može uvijek prodat bh telecom za jako dobre pare, a i kad se broj kantona reducira, trebalo bi biti malo bolje (iako je i dalje jako loše)... a što se tiče RS-a - ŽIVJELO VAM SRPSTVO GOSPODO - a vi umirali od gladi. Tražili ste, gledajte ;)
Po uzoru na Ameriku, sada i kod nas svako dijete po rodjenju duguje par desetina hiljada maraka, e moj Maricu, kome si ti pricao prije par mjeseci.
Kod nas firma kad propadne, toliko je unistena, da za narednih 100 godina ne smijes spomenuti njezino ime. Ova vlada danas je ovdje samo da bi upotpunila, nadoknadila, nadomjestila izgubljeno vrijeme i zdravlje tokom rata. Ako hocete da vam neko nesto nadoknadi, a izgubili ste u ratu, kao recimo, kuca, stan, auto, kompanija, masine, strojeve, apartmane itd. udjite u stranku koja ce pobjediti na izborima, vicite, derite se, pjevajte, provocirajte, izazivajte, prijetite, napadajte itd . i dobit cete posao u vladi ili parlamentu. A onda racunalo u ruke i racunajte sta imate i sta vam fali. E krenite odmah kontati koliko toga vam je unisteni, koliko vam treba nadoknaditi i pocnite uzimati sa racuna drzave. Vidjet cete da se drzava brzo vama oduzi za sve sto ste dali za nju. Uzmi sve sto ti drzava pruza, danas si cvijet, sutra uvela ruza.
BIĆEMO MI GORI OD AFGANISTANA, samo nam još dvije godine dajte!
Potrebno je ukinuti kantone jer oni naj više odnose novca.U bivšoj državi su bila 3 nivo vlasti,a sada 4 sa manjim brojem stanovnika.To ni jedna država nemože izdržati sa ovakvom zaposlenošču.To je za federaciju,a u republici Srbskoj zna se gdje su pare,samo da Mile poslije izbora ne zbriše,jer kad dođu i pobijede drugi na izborima tek će se onda znat ko je kolko jamio.Ima njih i u federaciji.Zato čim prođu izbori,ovim na vlasti u oba entiteta oduzeti pasoše da nebi kidnuli.Sindikalisti umjesto da se bore i dignu narod u oba entiteta,samo prijete,a u stvari su u sprezi sa ovim na vlasti,tako da se i oni lagano bogate,a jebe ih se za narod.
tako nekako
pa znači onaj ublehaš štukan je u pravu?
SVAKA VAM ČAST.OTKRILI STE DA GOVNO SMRDI...
E bas ce se ovi pokiticari s.....i sto ce dtzava da propadne oni imaju zaliha para da im ni pra pra unuce ne mora nista teze od kasike dici..... E oni jedu zlatnim kasikama( al u pravom smislu) .... Al glup smo mi narod samo suti i trpi
Nema veze, svima to odgovara. Neki dan Feđa i ja sami na protestima i to na različitim mjestima :)