Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izmisljate gluposti. Vecina voca u BiH se UVOZI. Bit ce jabuka po marku.
Mala cijena rada. Uvozna roba nas ubi, jer je dosta jeftinija zbog velikih subvencija u njihovim zemljama. Ovdje seljak nema nista od drzave, a niko mu nece pomoci da utovara dvije tone jabuka dnevno za dnevnicu od 20 KM. Nasi ljudi hoce radit, samo ih normalno plati. Bosanci u Njemackoj trpaju po dvije smjene zaredom u usluznom i zdravstvenom sektoru.
dok je albanije, bit ce i jeftinog voca :)
normalno da ce biti kada su seljaci u bh telecomu, elektroprivredi, bh posti, zdravstvu....a njive propadaju tu odu malo preko vikenda da se nafataju cistog zraka...puuuu
Citav se clanak svodi na to da traze da im se od naseg novca nadoknadi ono sta su kroz nesrecu izgubili. E pa ne moze, firma koja nije sposobna da sama od sebe opstane, ne bi ni trebala opstati. Ne postoji niti jedan jedini realni razlog zbog kojeg se isplati spasavati neuspjesna preduzeca, samo dalje crpe novac koji nemamo.
Urod voca zavisi od godine do godine, godina susna urod manji.. Ne pravite dramu gdje je nema. Na kraju krajeva kod nas se sve uvozi pa ce i jabuka biti po marku..
cijena voća mora u stopu da prati cijenu putera!
Fenomen - Pelet. Puši balon dok ne pukne.
A sad ces vidjeti budale kako dizu plantaze voca a dogodine otkupna cjena 0,10 km...
skuplje sljive od banana cccc
Da li su losija vremena ili su losiji ljudi? Ne tako davno sela su bila puna, obradjivala se zemlja. Ako si imao zemlju, nisi bio gladan. Nikad mi nece biti jasno kako mozes gledati svoje dijete, kukati kako je tesko, a nista ne ciniti po tom pitanju, glumiti (kome i sta?) dok imas obraslih x duluma zemlje. Imala sam priliku susresti se s vise takvih slucajeva.
Stara vijest. Kao prvo godina je bila susna i jabuke nisu rodile a i one koje su opstale i ubrane su loseg kvaliteta. Jabuka ima na drugim trzistima po jako povoljnim cijenama. Nne odgovara ovim preprodavcima jer ne mogu zaraditi od domace jabuke koje nema koliko od uvozne. Domacu su kupovali po povoljnim cijenama.
nece niko na selo,pobjeglo sve sa sela u Sarajevooooooo ohojjjjjjjjjj dovikuju se ,kupio audi kazee na kredit jedva kraj sa krajem sastavlja nosi torbicu preko ramena i polo majicu glava mu kao tabure ali zato ima opasan kompleks i strah od sela ,nedaj boze da se vrate na selo kud ce vece kazne,fukara bosanska samo kod nas.....
jednu jabuku u nutribulet i umutiti sa litar vode...dodati secera po zelji!
samo pit kolu i hambas
Dva tri hamburgera maksimalno...a ponekad prodje dan da ne pojedem ni jedan!
Hoćete reći da su ove jabuke na slici domaće proizvodnje, ja vjerujem :)
I OVO JE PLACEN TEKST....SUTRA VEĆ JE SKUPLJA JABUKA...
ko je u SDA hladno moze kupit kg i po 10 maraka!
....kruška 8 km, šljiva 7 km, orasi 45 km, banane 1 km