Komentari (202)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je moglo izvođaču radova biti isplaćeno 97% vrijednosti ugovora, za izvedenih 37 % radova. Valjda bi trebalo da se vodi građevinski dnevnik i da se naplata radi po presjeku stanja izvedenih radova. Opet kriminal i korupcija na djelu!
Daš na tenderu najbolju ponudu da ćeš za 80mil KM probiti 5km tunela, izbušiš pola i onda tražiš još toliko love? Koja glupost i očit kriminal. Jer možda je na tenderu izgubila firma koja je dala realnu ponudu od 120mil KM i koja bi taj posao obavila do kraja i državi uštedjela 40mil KM.
majku vam lopovsku..imali u ovoj drzavi iko nadlezan da iskontrolise ovu SDA mafiju,,pa ovo su kriminalci svjetskog glasa,,
Činjenica je da je jako teško u BH uslovima raditi projekat po sistemu "projektuj i izvedi" međutim to ni u kom slučaju Nadzor i Izvođača ne oslobađa odgovornosti o finansijskim efektima Projekta. Sam ulazak u tunel koji je Bućino i E. maslo je čisti promašaj. Pojedini inženjeri u AC (A.M.) su odavno upozoravali na ovaj problem...sto se vidjelo proljetos kad je došlo do potapanja tunela. Elem...cijeli projekat je koncioiran da EA uzme pare....
Euro Asfaltu se pare uplaćuju po uradzenom poslu u odredzenom vremenu,od prilike 2 mjeseca. Brzinu radova, tempo i skoro sve ostalo kontroliše NADZOR koji odgovara lićno investitoru. npr Ako su levati iz nadzora nekim slučajem nezadovolji a znaju bit, traže da se neki poso radi ponovo normalno na štetu EA. Loše je što su potrošili pare ko zna na šta,,, da ga daju firmi EA ljudi bi kopali jer to tako ide... kolko para tolko muzike..
Neka plate i dovrše ovo
Da...nije prvi lut
Znaci samo izabrati novog izvodjaca radova??? A ko ce odgovarati sto su pare za cijeli projekat potrosene a samo 37% posla uradjeno???
gdje su pare od akciza, pitarina, I svih ostalih nameta? gdje su milijarde?
Parlament FBIH nakon ovog dramnog cina treba raspustiti Vladu FBIH i krivicno ih goniti zbog ovog. Razvlace pamet ovom narodu dosta je vise afera i malverzacija . Eric Larson treba da krivicne prijave pokrene
Majko.moja pa gde su pare prokleti da ste smradovi
Nadam se da ce nas pocasni Gorazdak Halil Lagumdzija, imati pune ruke posla.
Bilo je daleko vecih prioriteta u koje se taj novac mogao uloziti ali sad je bar jasno zbog cega se insisitralo bas na ovom tunelu - jer je novac "cudom" nestao.
Prvi metak kad je ispaljen vođe su izvadili digitrone i krenuli računati koliko će biti dobri. Račun ni do dan danas nije podvučen. Narod akcizama i porezima finansira neviđeni kriminal. Radnici iz pokradenih firmi su stavljeni na penzioni fond koji se sada finansira iz budžeta. Svi koji pune budžet finansiraju kriminalnu hobotnicu.
NEVJEROVATNO! ZA ovo treba slati na dugogodišnju robiju. Lopovska SDA bagra. 😡😡😡
Kako se moze potrositi 97% sredstava za 37% uradjenog?
37% zavrseno, a 97% utroseno?? Znaci za zavrsetak 63% radova ostalo je jos 3% sredstava i 20% vremena?
nista dok ne pocne mrak da guta politicku elitu