Komentari (158)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
klasika za nas, izvezi najbolje uvezi najgore
Ja to mogu nekako i da shvatim mada i do nas je, malo ko od nas kupuje domace a ima kvaliteta kao npr ovaj sir ili Livanjski ali kada vidim da uvozimo vodu kojom mozemo opskrbiti citavu EU i kada nekoga vidim da pije ono smece od Jane dodje mi da placem. Malo gdje u svijetu mozes popiti vidu sa cesme. Za sir nemam rijeci bukvalno.
Al zato kad zatreba para lihvarima iz poreske i UIO prvog ce te posjetiti
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Isto je i kod nas. Uvek je tuđe bolje. Glupav narod. Svaka čast proizvođačima iz inostranstva, ali uvek ću kupiti i za nijansu skuplje i za nijansu manje kvalitetno, a domaće, da ne govorim o situacijama kada je domaće još i kvalitetnije i jeftinije.
Znam, pročitao sam ceo text, posle komentarisanja, doduše☺️
Poticaj i nagrade su dobili razni siraši. Najpoznatiji je sir Hurda. E moja ljudino...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Se*em se ja na našu državu
Pola litra hrvatskog jogurta jeftinije od pola litra domaceg. To je ludilo!!! Nema objasnjenja niti experta.
Noooroood znooooo!
Kako za hranu mozete napisati smece....hajd da se kaze losijeg kvaliteta pa i nekako al smece. Previse smo si mi svi pohasili daj boze da ovo izađe na dobro.
Pa znaš, To i nije hrana nego baš smeće, nejestivo... Zato ne brini za to za što brineš...
Proizvodimo i najbolji duhan na Balkanu, puse ga komsije.
Ko ce ga kupovati kad mu je cijena ista kao francuskih i talijanskih sireva, a po kvalitetu su duplo bolji
Neka se zali HDZ-u za kojeg non stop on i njegovi radnici glasaju, HDZ uvozi prozivode i blokira bilo kakvu akciju prekomjernog uvoza.
On se zali, a glasa za HDZ koji 25 godina blokira godisnje 500 miliona maraka naplate poreza za kladionice, sto je samo kradja od 12,5 milijardi maraka ili 6,25 milijardi eura.
Apsurd ti je mater glupane jedan. Ako firma ne zna prodati ili ako joj je neukusan sir, bez obzira koliko je bio kvalitetan i zdrav, nece se prodati. Osim toga, sve je do kompanije.
Tako je kad se nema pare da se kupi naše kvalitetno
Nije dsamo sir, tu je i vino i dr. za koje se svi slomiše da uzmu od nas a mi ih tretiramo kao smeće - PAPCI SMO pravi.... sve svoje pljujemo
Nama je tuđe uvijek bolje. Ne cijenimo svoje i ne zaslužujemo da išta imamo. Al kod nas narod pogan, kad ja nemam nek nema niko. Treba sve otjerat u Njemačku, pa da vide malo šta je i kako je.
BiH institucije su tu kao nekakvi lampioni preko kojih se isisava-uhljebljiva ko može. Nije da neće najviše, više je tu da ne znaju niti ih zanima. Oni došli-ne došli na posao, nema razlike. Ali oni nisu krivi već narod koji ih bira, i narod koji bira da na tim položajima tako radi .
Upoznao sam covjeka, bio u sirari na Kupresu...pun entuzijazma, znanja, želje, volje, cijela porodica radi ali ce ga nasi satrti...prvi Kupres, selendra gdje nije dobro dosao...cuj, on iz Sarajeva pravi kupreski tvrdi...tako rezonuju levatine
Noooroood znooooo!
Dok 75% nas sto je ostalo ne izadje na ulice,ovo ce biti normalna stvar
Smaila poznajem, izuzetan čovjek i poštenjačina koji hoće da živi od svoga rada i da proizvodi i prodaje kvalitet. Njegovi sirevi su kvalitet za najbolje svjetske restorane ali nema prodaje jer država nije stvorila nikakve uslove za siguran izvoz. O podsticajima da i ne govorimo. Da proizvodi smeće i od tog smeća nekom papku gurne koju milju u džep, bilo bi sve OK...
Noooroood znooooo!