Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva ba ovdje ekonomija ovdje se ekonomija svodi na guljenje malih privatnika i terorisanje istih od strane uhljeba tj inspekcija takvih malih privatnika je 85% sada ih je Korona pokosila i sad se nezna ko ce puniti budzet parazitima u drzavnim sluzbama to ue ekonomija u BiH
To je ekonomija na SDA nacin guli sirotinju da bi uhljeb imao e sad ce uhljebski aparat morati srezati i po broju i po primanju
SDA je jedino znala pokrenuti pijacu to im je domet a i tu su bili polovicno uspjesni
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Premijeru, kao Boga te molim (što bi rekao Vučić): Isplati vam se odmah za svakog radnika dati po 377 Maraka, osim u javnom i financijskom sektoru, da ocuvamo 95% radnih mjesta jer svaki radnik na birou će vas ioanko koštati 377 Maraka odrećen broj mjeseci. A vi ponudili 240 KM, poslodavci otpustili 15000 radnika i sad cete tim radnicima svakako dati 377 preko biroa? Ima li logike ??
Viđaj naslova,svako bi danas da je doktor...e paćenici.... :)))
Jednostavno je, ako ne znaš, plagiraš. Zakone i mjere prepišite od Hrvatske. Malo banaliziram, ali s visinom naknade koju radnici dobiju u Hr gotovo da mogu i uštedjeti. Neki dan sam napisao da visina stabilizacijskih mjera u BiH treba biti min. u izosu 15% BDP. S obzirom na predkorona stanje naše privrede i više od toga.
Şlažem se da je Hr kao članica EU u povoljnijem položaju i da su joj dostupna viša financijska sredstva, ali se ne bih složio da na međ. financ. tržištu ne možemo doći do kapitala. Želimo li uspješan izlazak iz krize trebamo izdašno uložiti. Ne radi se o milionima već o milijardama KM ili Eura. To su ozbiljna zaduženja, ali ne uradimo li to potonut ćemo još dublje. Jednostavno, svi drugi su već uložili ili počeli s primjenama mjera da bi bili na pozitivnoj nuli.
kada sam pisao o prepisivanju mjera najmanje sam mislio na financijske iznose. Neću reći da je u Hr idealno i sve savršeno štima, ali brate, po pitanju organizacije, dinamike, konstruktivnosti, zajedničkog pristupa rješavanju problema, odnosu prema problemima, koordinacije vlade, poslodavaca, sindikata, brzini donošenja zakona i provedbi mjera..moratoriji, otpisi, povlastice... kao da smo u dvije različite galaksije.
Hoćemo novac od države da možemo jesti dok ne radimo!!!!!!
@Ramzes znamo da ste vi koji nas vodite puni ko brod ali mi neradimo i treba nam novac !!!!!
Za stabilizaciju ekonomije trebamo biti generalno pametniji. Samo da nemamo ratove i podjele na ovim prostorima ekonomija bi nam bila u procvatu. Prednost koju smo imali prije 30 godina u odnosu na zemlje bivseg Varsavskog pakta ne samo da smo izgubili nego smo sad jedno 20 godina iza njih. O pljacki koja je pocela od devedeset prve i jos je u punom procvatu ne treba ni govoriti.
@vrhovni miš da nemamo mafiju lidere od rata pa fo danas bili bi ok , entitet republika srpska nema veze sa našom ekonomiom!! Da nema veze Ti govore ogromna bogatstva, tornjevi itd.nasih lidera!!!
Sve sami filozofi, strucnjaci i analiticari, ali iz sjene. Svi tako neodgovorno pametuju, kritikuju, a da im je dati da budu na mjestu Novalica, pobjegli bi drugi dan.
Zdravstvo i policija rak rana ove zemlje
Fadil Novalić: Pa ja, ne znam ja, nisam ja, ovaj, upućen baš najbolje u te promjene… Ja sam sad došo iz Feromontinga Tamo je mnogo bolje, znaš kako je sam, privreda… sekretarice, seminari
Malo mačku i teleća gloova
Kome to pomogne, ove ko fol mjere, taj je onda i prije ovog bio u velikim gvnima i on nije za dalje poslovanje nikako.kakva je to firma sa recimo tri radnika sto ceka i balansira na pomoci 244 marke za doprinose...kakva je to firma, cime se bavi i kako inace radi
Inace su kod nas sve strucnjaci na rukovodecim pozicijama, nacionalne stranke koje nas vode u propast evo vec 25 godina, i to sa sve tri strane. Daj Bosnji neki posao za 8 stoja i glasat ce za tebe dozivotno, a kad mu se majka razboli i kad krene u bolnicu pa umre zbog nestrucnog kadra, stranacki zaposljenog, krivit ce sve samo ne sebe jer je on i na hiljade takvih izrezirao sav ovaj kolaps glasajuci godinama za nacionalne stranke. I to ne samo mi, vec i Srbi I Hrvati.
Nisam vidio ovu stoju od suneta.
dajte nam konakovica umjesto fadila
Nas ubijaju diplome.iz Travnika.i Kiseljaka i slicnih fakulteta a ne korona ! Diolome Kiseljaka i Travnik i slicnih fakulteta su najvece zlo Koje se pojavilo poslije Rata !
@BatonDezitijatB1 Pa i do otvaranja ovih gore spomenutih fakulteta nisu nam cvale ruže, a ne zaboravi da državu i danas većinom vode kadrovi koji su završili "ugledne" fakultete univerziteta/sveučilišta u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i sl.