Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Njemačka od 1945 nije nezavisna država tako da...
Naravno, zato što reptili vladaju istom
Nije nezavisna a opet svi hoće tamo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Amerika je u stagnaciji a uskoro vjerovatno i padu kao najveća ekonomska, vojna i geopolitičke sila svijeta. Kina je u uzlaznoj putanji. Europa bira hoće li tonuti sa SAD ili rasti sa Kinom. S obzirom na sve poznato, naravno da će spašavati davljenika zbog mnogobrojnih ranijih veza. Zato se u idućim desetljećima i predviđa gubitak utjecaja i političke ekonomske moći Europe, a u fokus dolaze neke nove snage (Indija u prvom redu).
Slični stavovi Njemačke i SADa po pitanju Ukrajine i Izraela je možda glavni razlog zbog jačanja njihovih trgovinskih odnosa.
Hoćeš reći suprotno. Pa sve u ovom ludom svijetu je počinjeno ekonomiji, biznisu i moći.
Vidim po komentarima da je opet sve puno ovih prekodrinskih sendvičara koji botuju za Kineze i Ruse 🤣smrde po klixu i botuju dok im Kinezi otimaju zemlju truju sugrađane otrovima koje ispuštaju iz svojih fabrika xaxaxa eeee jadnici lojavi nikad od vas nešto pametno Od srbovanja i mitomanije nema vajde nego dobro pazite šta vam rade braća ruZi i braća Kinezi jer uskoro bi mogli da vas karaju u pravo smislu Aj sad zdraoooo
Kina je zlo i naopako bukvalno sve što dolazi iz Kine je teški fušeraj i smeće a ima i ta podrška teroristi iz Kremlja pa podrška teroristi iz Srbije pa uništavanje prirode u zemljama u kojima Kinezi otvaraju fabrike i rudnike Kinezi su robovlasnici i ne treba uopšte dozvoliti da njihove fabrike rade po Evropi
svi posmatraju iznos novca kine i amerike,a niko ne gleda odnos po broju stanovnika. Kina milijarda i 300 miliona,a amera 300 miliona i opet Ameri jaci. Sta mislis da Amera ima ko kineza pa pojeli bi planetu. Prema tome Kinezi jos trebaju pure da jedu da se ravnaju sa samo 300 miliona Amera koji su u svemu daleko ispred svih. Gledajuci statistike pametnom dosta.
i onda kazu stigla kina amere eeee grne rane to price za malu djecu treba 4 puta da ih nadjacaju da se porede sa njima
Pa Kinezi ne vode ratove ekspanzije i otimacine. Nisu ni Kinezi nevinascad ali ni blizu onog sto Ameri rade. Na kraju krajeva SAD je duzan kini 860 Biliona Dolara a Kina je nakrala tehnologije i koncepta pa sad idu dalje i jeftinije
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uniste NordStream i napomenu ih da ce zauvijek ostati robovi njihovi. Hitler je bio u pravu.
Zato su im Ameri unistili plinovod do Rusije.
Samo zbog ukapljenog plina.
Jedan od razloga je što je kinesko tržište ogromno i sve bogatije, pa tako kineska privreda mora da podmiri prvo svoje tržište.
Sholz je bio kod Xi-a. Trgovinske veze Kine i Njemacke su preduboke da bi USA nesto igrala tu.
"Istakao je da kineska ekonomija jenjava, ali i to da su njemačke kompanije ipak suočene s rastućom konkurencijom subvencioniranih kineskih kompanija." Ako je ovo zvanicna izjava glavnog ekonomiste Njemacke banke, onda nije ni cudo sto su pukli ko ledenica. Ako je ovo novinarski umfal, onda se brale mani novinarstva i peci kestenje.
nisu spomenuli da je njamačka ekonomija posrnula baš zbog svih tih opterećenja
One korona prenosioce treba blokirati totalno.
Vezi konja gde ti Aga kaze..
Amerika je ponovo uspjela