Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prazan stomak ...procisti um ! Mozda sad Hrvati skontaju ,da jim Bosnjaci nisu problem - i kontra ...vec lopovi (koji glume nacionaliste ) na vlasti !
Nek im kladionice premoste placanje struje,bar tri mjeseca...treba biti solidaran
OPOREZOVATI KLADIONICE I SPASITI ALUMINIJ TIM NOVCEM
Ovo je realan problem, koji pokazuje da opstrukcije nikom ne donose koristi, osim maloumnim politicarima koji koriste jos maloumnije glasace.
Dobro dosli u kapitalizam.
Ovi politicari unistise citavu drzavu, zar ne vidite??? Sve umire... Gase se proizvodnje...
Aluminij, HT Eronet i kladionice su bankomati HDZ-a. Ukinite to troje ili ih uvedite u zakonsko poslovanje i HDZ je mrtav.
idioti .dosad su mogli imati hidrocentralu i struju prodavati a imali bi dovoljno i za sebe
Zasto se nije protestvovalo prije izbora? Ucinak bi bio veci. Ali ne, nece da nastete Covicu. Eto im sad i on i HDZ, neka ih spasava. Oni su ih u to i uvalili. Od drzave dobijaju najjeftiniju struju, od nas dosta.
Interesantno je kako branitelje rvackog naroda, i šire, kradeze, boli ona stvar za Aluminij. Evo jedna novost: nas boli još više ...
ELEKTROPRIVREDA HRVATSKE ZAJEDNICE HERCEG BOSNE kakav je ovo apsurd
Zato treba herceg bosna-da se ne pomazu samo bosnjacke firme!
Trebas viditi zasto vlada subvencionira ead rudnika i zasto dokupljuje staz na bosnjackim podrucjima!COVICU; MILICEVIC I OSTALI-PRATIMO VAS!
Upravu si! Isti kurko to rade Bosnje sa rudnicima kroz elektroprivredu i sl.
"Po dogovoru koji je 2013. godine Vlada kompanija se obavezala isplatiti obeštećenja predratanim radnicima. Ti radnici danas tuže kompaniju i ... "Zasto se insistira samo na obavezi vlade? Zasto kompanija nije isplatila obestecenje predratnim radnicima? Halooo kad se zavrsio rat? Mnogi su umrli u bijedi. Nisu imali ni za lijekove a vama nikada nije naum palo da ispostujete svoj dio dogovora.
Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top
Pa jeste li vi obestetili te radnike koje ste trebali? NISTE Pa zašto bi onda vlada ispostovala svoj dio nagodbe? Odhebite od para poreznih obveznika Federacije BiH.
Bas tako. Otjerali sve druge i napravili jednonacionalnu kompaniju. Nikada nisu isplatili odstetu "otjeranim radnicima". Sad kukaju ako im vlada ne pomogne ostat ce bez radnih mjesta. Pa i treba da ostanu. Ja im ne bi prodao struju da mi je placaju puno vise od trzisne vrijednosti.
aluminijum mostar duzan 500 miliona, kreka tuzla duzna 300 miliona... itd... plate u aluminijumu duplo vece od prosjeka u federaciji, menadzerimastotine hiljada, hdz-u takodje... dokle vise gomilanje gubitaka... i jednima i drugima, i svima ostalima...
Zeljeznice also.
Zakon kapitalizma kaže ovako: Ako preduzeće ne može da na tržištu rada ostvari profit onda mora: A. Ili da smanji broj radnika i proizvodnju i uskladi proizvodni kapacitet tržišnoj potražnji B. Ili da pronađe novo tržište za svoj proizvod C. Ili da promjeni proizvodnju i koncentriše se na drugu vrstu proizvodnje za koju postoji potražnja na tržištu. Ili bankrot... Zašto održavati na životu fabriku koja pravi gubitke? Ključ u bravu i zadnji nek pogasi sijalicu.
pa zasto,zato sto je vlada federacije vcinski vlasnik,pa zato necu placat struju,necu smnajit broj radnika,djelit cu najvece plate,božicnice,regrese mimo novog ugovora o radu....pa sad nek vlada čupa