Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
posluje ova firma dobro ja to licno znam i sam se uvjerio hiljadama tona aluminujuma iz mostara u astrijskoj firmi AMAG u ranshofenu kod braunau svaki dan sam sa kamionom u toj firmi bio i zato znam AMAG sigurno nece da neplati sto znaci da oni posluju dobro samo se pare prebacivaju na privatne racune tu bi sipa imala puno posla kao npr oko prevoznika nikad nijedna druga firma nije dovukla taj aluminijum osim autoprevoz mostar kodc njih tfreba traziti pare za struju lopovi
Kada Federacija bude bila vecinski vlasnik onda treba potpisati strateski ugovor. Drugi (HDZ) vodi firmu a uloga federacije se svela na snabdjevanje jeftinom strujm. Bolje subvencije dati: Rudnicima, poljoprivrednicima, drvnoj industriji... nego ovima koji velicajuratne zlocince kao heroje i koji blokiraju sve u BiH i rade na njenom urusavanju.
Za tolike Millionen koje su dali aluminij mogli su deset novih otvoriti,autoput izgraditi ili slično. To je rupa bez dna
Davno je to trebalo ugasiti. Rasipali su novac jeftine struje bosanske a sada moljakaju. 1993 je Mijo Brajković istjerao sve radnike osim pokatoličenih vlaha, Suludo je nabavljati struju iz vana i održavati nešto što samo pravi veće gubitke. Smotani Bakir nema snage da se odupre komunjari Čoviću.
Kod "ugrozenih" u "stolni grad" i trazite rjesenje Aluminija, oni su ga i doveli tu gdje je sad.
Zar su do sad imali struju?
boli me qurac za hdz firmu koja je muzla pare a ja placam porez da bi oni sebi dizali plate u nebesa
Bit će struje do septembra kada prođu godišnji pa opet nova sesija i nova struja .
"...evo jedan prijedlog za dugove: 900 "malih"dionicara prodaju svoju imovinu,dodaju svoj "stek" sve po 200000 KM po dionicaru i tako skupe 180 000 000 KM;ostatak iskupe ostali suvlasnici Vlada FBiH i vlada Hrvatske.Posto se vrati dug ,tvornica se zatvori i daje na prodaju,svejedno u komadu ili u dijelovima."
Sad bi da se sastaju sa Dzindicem a do juce im je prica bila da ne daju balijama u aluminij. Sastajte se sa bivsim direktorom da vas izvlaci iz problema jer vas je on super vodio. Gasi firmu koja je gubitas. Oni bi da neko drugi placa struju. Imam i ja firmu, hoce li mi drzava placati struju?
GDJE VAM JE SAD COVOC, BEVANDA, KRISTO VAS HNS ILI HDZ STO VAM NEPOMOGNU ILI PLENKOVIC KOLINDA STA HE SAD??????
GDJE VAM JE SAD CIVIC BEVANDA KREDTO I VAS HNS ILI HDZ STO VAM NE POMOGNU. U ALIMINIJUMU SAML RADITE VI BOSANSKI KATOLICI
zna se ko drzi finansije u federaciji.
ZASTO NIKO nije u zatvoru zbog ovolikog DUHA? Sta se cekalo? Da ste uhapsili par ljudi zbog nesavjesnog rukovodjenja 90nposto preduzeca ne bi propalo BAKIRE ovako se ne gradi drzava vec mahala.
Zato kcerka bivseg direktora uzela stan u Turkish Zirat zgradama, sramota....
Ugasis firmu, prodas strancu koji ce znati voditi i vrati dugove, ha ja