{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "120 godina tradicije biznisa na Marijin Dvoru"

14.5.2014. u 13:49
22
3
Izložba "120 godina tradicije biznisa na Marijin Dvoru"
22
U povodu Business Foruma koji se danas održava u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, Sarajevo City Center je priredio izložbu 120 godina tradicije biznisa na Marijin Dvoru.
Tradicija poslovanja na Marijin Dvoru koji predstavlja jedan od najznačajnijih rezidencijalnih i poslovnih centara Sarajevo počela je još 1891. godine kada je na mjestu današnjeg Sarajevo City Centra krenula sa radom Fabrika duhana Sarajevo.

Marijin-dvor u tom period predstavljao je periferiju grada. Na ovom mjestu Fabrika je poslovala sve do 1956. godine kada je na Marijin-Dvoru počela sa radom kompanija Veletrgovina koja je kasnije promijenila ime u Magros.

Za vrijeme rata od 1992. do 1995. dio Marijin-Dvora i zgrada Magrosa su spaljeni i uništeni.

Uprkos svim posljedicama koje je rat ostavio na glavni grad i građane, 2006. pojavila se nova nada kada je jedna međunarodna kompanija izrazila želju za renoviranjem ove lokacije i vraćanje sjaja Marijin Dvoru.

Ortačka grupa Al Shiddi Trading Est iz Rijada i Al Shiddi International iz Sarajeva kupila je kompaniju Magros i počela sa pripremom izgradnje Sarajevo City Centra, kao novog simbola grada.

Poštujući ovu zemlju, ovaj grad i njegove građane, Al Shiddi Group odlučila je uvrstiti ime ‘Sarajevo’ u naziv novog centra. Na ovaj način građanima je darovan novi poklon, novi centar izgrađen za sve građane i stanovnike Bosne i Hercegovine.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: