{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čak 117 hektara PK Šikulje pod vodom, štete milionske

20.5.2014. u 17:48
30
14
Čak 117 hektara PK Šikulje pod vodom, štete milionske
30
Čak 117 hektara PK Šikulje pod vodom, štete milionske
Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektroprivrede BiH i Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju, u pratnji Envera Omazića, direktora Rudnika "Kreka”, obišli su površinski kop “Šikulje” rudnika Kreka.
Na licu mjesta sagladali su ogromne štete nanijete ovom privrednom društvu. Također, razgovarali su o narednim aktivnostima neophodnim za saniranje posljedica poplava.

"Ukoliko kažem da na PK "Šikulje" količina vode odgovara jednoj četvrtini jezera Modrac onda je jasno o kakvoj se katastrofi radi i kakave su štete. 117 hektara PK "Šikulje" pod vodom, mašine su pod vodom. Srećom ljudskih žrtava nije bilo. 800 rudara trenutno ne radi i rudnik neće biti u funkciji u narednih nekoliko mjeseci“ kazao je Grabovica.

Generalni direktor Elektroprivrede BiH naglašava da je trenutno najhitnija nabavka crpnih-vodnih pumpi, i na rješavnju ovog problema radi se sa srodnim kompanijama iz okruženja.

"Naravno, Elektroprivreda BiH finansijski će pomoći rudniku da prevaziđe ove probleme . Rudari neće ostati bez plate, izjavio je dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektroprivrede BiH.

Enver Omazić, direktor Rudnika "Kreka" kazao je da direktne štete na PK "Šikulje" iznose od 7 do 10 miliona KM, a indirektne oko 20 miliona KM.

"U ovom trenutku potrebna nam je pomoć svih nivoa vlasti, koncerna Elektroprivrede BiH i poslovnih partnera, a naročito, u nabavci rezervnih dijelova za mašine koje su oštećene u poplavama".

Grabovica i Sarajlić razgovarali su o situaciji u drugim Krekinim rudnicima i nastavku kontinuirane proizvodnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: