Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@sempron Jel se ti zezas? Imas li pojma o javi, java ima svoj garbage collector koji ti sam sve ne referencirane objekte iz memorije uklanja, za razliku od C++ recimo.... Cuj ima memory leakige , naravno da ima ako je programer nesposoban.... sa druge strane u svim programima imas memory leakige ako je programer nesposoban....
kamp je beton nema sta! al dok postanes iskusan programer trebaju godine i uglavnom ces sa ekipom drugom pravit pare a dobijat sicu.. marketing experti su najaci posao za takve se otimaju sve firme lupaju te parama u glavu daju % i nema sta ko je sposoban naci klijente moze sve. samo pustis drugima da rade i griju stolicu a ti naplacujes 5 puta skuplje :) npr jedan web dizajn u bih te kosta 250-300 eura a u USA ili njemackoj ce platit 1500$ ali svako ima svoje misljenje i sta zeli da bude. Sretno novim polaznicima!
Otvara se novi Bit Camp 2 za pilote, hirurge i sudske tumace...:) Znaci kako doci do kvazi-znanja guzovace bez fakulteta. Hajd ako nista ima druzenja, pa mozda se ko uda / ozeni :) koja parica zaradi...Ipak je i to bolje nego u kaficu sjedit !
Kvazi znanje je zbog toga sto ? ... Imas kakav argument? Ili ono komentarises eto da bi se pravio pametan :) Dodji i uvjeri se , usput malo pogledaj prijavu, skontat ces da ovo ne moze nit svako upisati a definitivno ne zavrsiti ... Malo argumentuj ....
Argument jednostavan: Zamisli malo dijete koje tek uci slova i brojeve. I zamisli da je to tek savladalo. I nakon toga krenes da mu objasnjavas diferencijalnu jednacinu drugog reda sa 3 nepoznate. E sad zamisli jednog pravnika koje hoce da programira i zamisli da trea da isprogramira nesto u kordinatnom sistemu? Zna li on uopste sta je kordinatni sistem? Zato postoje fakulteti koji traju 5 godi. da usopte mozemo pricati o stvarima o kojima radimo pa tek onda radimo. a ja se ne pravim pametan vec sam pametan.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovu u sivoj majici ja zovem prava 'java', Ahmet Hromadžić bi joj pozavidio. Ona je najnapredniji polaznik.
Grme trebe musafami
"Polaznici koji tri mjeseca po uspješnom završetku edukacije ne dobiju zaposlenje u jednoj od IT kompanija članica BIT Alijanse, nisu dužni vratiti stipendiju". Vjerovatno oni što nađu posao moraju vratiti???. Zainteresovani neka se dobro raspitjua kakav ugovor se potpisuje, moguće da neko od talenata upadne u robovlasnički odnos. Takođe ima li polaznik slobodu da poslije edukacije ode u firmu koja nije član alijanse i koja bi mu možda nudila duplo veću platu za isti posao. 8500 KM za dobru edukaciju nije puno. Ali 50x8500 je skoro pola miliona KM, što samo po sebi nije loš biznis.
Ovo je veoma bitno naglasiti, jos na to sve sto se veci tih stvari moze nauciti online. Posto oni hoce veoma motivirane kandidate, takvi kandidati to mogu nauciti online. Sto se tice prelaska u drugu firmu, mislim da svako ko se zaposli u alijansi ne smije preci u firmu iz alijanse aka ljudi imaju legalni trust :)
Steta sto ne poducavaju PHP, puno je popularniji jezik od Jave i .Net-a, s tim su i vece sanse za zaradu.
Ti bas nemas pojma o tehnologiji Akenn-e dragi.... Lupas ko maksim po diviziji...:)
@alenn bas nije, plus sto PHP i CSS mozes nauciti sam za 5 dana :D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
sto se ova u sivoj majici isprisla ;)
Ljubim joj obadvije kašikare :-)