Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
100.000 radnih mjesta na aparatima
A jest ti i radno mjesto hodas po njivi i kupis maline... To je robovski posao, zato i treba uposlit masinu da ga radi.
@HerrcegBosnaPonosna Tebi sam puko minus samo zbog nicka, a slazem se da je Josip uradio odlicnu stvar.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
1) pašel zamjena za traktor sa profila ? 2) koja je zadnja za keš ? 3) možeš li stavit još slika ? 4) dovezi ga zenicu, pa ćemo se dogovoriti 5) jel prodaT ?
može zamjena za tvoj traktor, ali u kurcu ;) (fina raja sa olx-a)
Berač ujedno i asfaltira prometnice..
IMT 539 dugovječniji od Golfa2 ,njemu je treba spomenik.
druze mozes mi pozajmiti tu spravu dva tri mjeseca ako bude radila kupit cu je :)
ruke ništa ne može zamijeniti.. ova mašina je poznata već duže vremena, koliko je ubrzala berbu toliko je kvalitet uništila...
Jos jedan primjer kako tehnologija i globalizacija unistava poslove i radnicku klasu. Sta ces sad imas covjeka il zenu, 35 godina beru maline, srednja klasa, u sindikatu beraca cio zivot, i sta ce sad? Kuda? Kaze moras se prekvalifikovati, uciti o kompjuterima nekim u 48. godini. I onda opet nema posla, neki Indijanac radi za 3 put manje pare. Jedino ti ostalo mozes prodavati maline u trgovini.
Indijanac će ti pravit malinovaču
To se desava od kamenog doba do danas. Pokretac kapitalizma su tehnoloski izumi. Pa i kad je uvedena elektricna rasvjeta, ostali su bez posla oni sto su palili i gasili ulicne lampe. Kad je pojeftinjena proizvodnja auta, kocijasi i kolari su ostajali bez posla. To je, sto bi reko Marks, istorijska neminovnost. Finta je naci odgovor na to, a da nije zaustavljanje razvoja tehnologije....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa dobro, hoće li neko ljudima objasniti čiji je ovo patent? Da li je uopće ovo patent? Ima li "plagijata" u ovome..ili ćemo po tipično bosanski urlikati..Bravo, Aferim, Svaka čast..a za par dana..će izaći novi članak da je to osmišljeno mnogo ranije..nešto slično kao turbo muzika..svaka pjesma ima svoju istu, samo u grčkoj ili Bugarskoj..
Postoje mnoge masine za branje malina, pa se svejedno u vecini svijeta maline beru rucno. Procenat smrvljenog i ostecenog ploda u masinskom branju je jednostavno preveliki da bi isto bilo isplativo.
....bravo josipe....konačno neka pozitiva.......
Malobrojni prijatelji? Haman nisi popularan. I reci mi kako se zove stroj, ima li neko ime? Recimo Rambo?
@delminium jesi li pročitao članak do kraja? Jesi li pročitao ovo: "Moja obitelj, ja i malobrojni prijatelji radili smo dan i noć". Ili si jedan od onih koji pročita naslov i onda pokušava da ispadne pametan sa komentarima? Mislim da velika većina od ostalih 27 minusa nije pročitala članak do kraja. Bar nisi jedini, ako te to tješi.
@haubica - Jesi ti procitao clanak do kraja ili si i ti jedan od tih koji pokusava da ispadne pametan sa komentarima? Procitaj jos jednom taj posljednji paragraf pa ces vidjeti da je covjek fino spomenuo ime tog stroja!!! Za utjehu ako te to tjesi. "Polako sam na svom imanju u Busovači, uz veliku pomoć moje najbliže porodice počeo da pravim ovaj BMB (Berač Malina Busovača) stroj. Inače, Lašto je svoj projekt BMB zaštitio kod Instituta za intelektualno vlasništvo BiH".
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Grunf na aparatima...
Nije prvi evo jos jedan napravljen cak prije ovog https://www.facebook.com/dzenan.trako/posts/10154326546959029
Da jebe jež ježa, ne moze ovo raditi kako treba!
Ahmet Pasalic je kriv sto je doveo Francusku na Kosevo. Ahmet Pasalic je kriv sto je uveo BiH u Uefa Ahmet Pasalic je kriv sto je doveo Italiju na Kosevo Ahmet Pasalic je kriv sto je doveo reprezentaciju svijeta na Kosevo
ko je Ahmet Pašalić?
Gdje ce sad omladina raditi kad zavrse skolu?
U administraciji.
ovo je posao za one bez skole
FENA je inače novinska agencija poznata po uposlenicima koji su stručnjaci za maternji jezik, a bogme i jako predani svom radu; tako FENA pošalje na sve četiri strane svijeta tekst u kojem piše "brati maline visine do dva i širine do jedan metar"!? E, moji priučeni Fenaši... ("brati maline sa sadnica visine...")