Promjene u ASA grupaciji
0

Predstavljen novi generalni direktor Peter Kroyer

Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
ASA grupacija izvršila je promjene u menadžmentu s ciljem nastavka dobrih poslovnih rezultata i unapređenja istih. Novi članovi Uprave generalni direktor Peter Kroyer, direktor za prodaju Eldin Hadžiselimović i direktor za finansije Damir Ferović predstavljeni su na današnjoj press konferenciji održanoj u prostorijama ASA Holdinga.

ASA grupacija je ranije bila podijeljena u dvije divizije, prodajnu i finanasijsku, a nova strategija podrazumijeva integraciju proizvoda i usluga. Nova organizacija upravljanja će omogućiti da ASA postane kompanija koja je još više orijentisana prema kupcima.

"Prava integracija proizvoda pruža prava rješenja za kupce. Sa dodatnim proizvodima ili uslugama za postojeće i buduće kupce, ASA će biti u boljoj poziciji da ostvari svoje poslovne ciljeve. Želimo postati lider na tržištu u svim aktivnim segmentima poslovanja“, ističe Peter Kroyer, generalni dikrektor ASA Holdinga i predsjednik Uprave.

Prioriteti ASA grupacije su zadovoljstvo kupaca, profitabilni rast i društvena odgovornost.

"U ovoj godini ćemo kreirati nove proizvode i usluge, istražit ćemo nove kanale prodaje i radit ćemo na ekspanziji poslovanja“, dodaje Eldin Hadžiselimović, direktor za prodaju i član Uprave.

ASA grupacija je u 2010. godine ostvarila 241 miliona KM prometa, te u isto vrijeme investirala 25,5 miliona KM.

"Ostajemo i dalje lider u prodaji novih vozila sa preko 40 posto učešća, ali je značajan rezultat ostvarilo naše lizing društvo sa 15 posto učešće u finansiranju kupovine novih automobila, kao i naše osiguranje čija je premija porasla za 10 posto, rekao je Hadžiselimović.

Poslovni planovi ASA grupacije u 2011. godini su izuzetno ambiciozni.

"Zacrtali smo cilj od 307 miliona KM prometa, što predstavlja rast od 27 posto u odnosu na prošlu godinu. Planiramo širiti poslovanje u regionu u oblasti prodaje automobila jer smo od svog osnivanja pokazali visok stepen kvalitete usluga i profesionalnost, a tim i dobili povjerenje proizvođača automobila. Nastavit ćemo sa investicijama i ne isključujemo nove akvizicije“, naglasio je Damir Ferović, direktor za finansije i član Uprave.

Od momenta svog osnivanja, 1995. godine, ASA grupacija je primjer uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini. Inicijalno poslovanje je krenulo od uvoza i prodaje novih automobila i autodijelova, te njihovog transporta. Zahtjevi modernog tržišta usmjerili su brzi razvoj ASA grupacije i kao odgovor Grupacije je svoje usluge proširila na oblasti osiguranja, lizinga i bankarstva. Stalna ulaganja i inovativne ideje bile su ključ za učvršćivanje liderske pozicije na tržištu Bosne i Hercegovine.