{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2015

17.3.2015. u 13:18
0
25
Predsjedništvo BiH pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2015
0
Predsjedništvo BiH pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2015
Predsjedništvo BiH
Tročlano Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Mladenom Ivanićem pokrovitelj je ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) koji se 13. i 14. maja održava u glavnom gradu BiH.
Organizator konferencije, koja se već šestu godinu zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB). Konferencija se održava pod motom "One Region, One Economy" i okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

Naziv konferencije pokazuje jasnu opredjeljenost BBI razvoju ne samo BiH već i cjelokupnog regiona Jugoistočne Evrope. Posebna pažnja bit će posvećena mogućnostima razvoja poduzetništva s fokusom na IT industriju, razvijanju regiona kao centra organske hrane za Evropu, te pozicioniranju regiona kao edukativnog centra. Jedan od najvažnijih ciljeva konferencije je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona te otvaranje vrata regionalnim kompanijama za izlazak na tržišta zemalja Istoka i sjeverne Afrike gdje već postoji tradicija dobrih poslovnih odnosa.

Iz godine u godinu Sarajevo Business Forum okuplja više od 1.000 učesnika i ima punu medijsku pokrivenost, kako lokalnu, tako i internacionalnu.

Podršku SBF-u nedavno je izrazio i britanski ambasador u Sarajevu, Edward Ferguson, koji je posebno istakao važnost društveno odgovorne uloge koju BBI banka ima u razvoju poduzetništva i sistema obrazovanja u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: