{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Istanbulske privredne komore na Sarajevo Business Forumu 2015.

8.4.2015. u 11:06
8
11
Članovi Istanbulske privredne komore na Sarajevo Business Forumu 2015.
8
Članovi Istanbulske privredne komore na Sarajevo Business Forumu 2015.
Članovi Istanbulske privredne komore (Istanbul Ticaret Odasi - ITO) potvrdili su učešće na 6. međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum 2015. koja će se 13 i 14. maja održati u glavnom gradu BiH.
Kao i prethodnih 5 godina, glavni cilj konferencije je podrška ekonomskom razvoju i privlačenje inostranih ulaganja u Jugoistočnu Evropu. Posebna pažnja bit će posvećena brendingu regiona u svijetu. Ove godine SBF se održava pod motom "Jedan region, jedna ekonomija“ a u fokusu je prezentiranje ideja za proizvodnju zdrave hrane, razvoj IT sektora i edukacija.

Učesnici će na dvodnevnom forumu pokušati pronaći odgovore na pitanja mogu li BiH i Region postati evropski centar za proizvodnju zdrave hrane, centar za razvoj informacionih tehnologija i razvoj poduzetništva, te pokušati iznaći modele za dovođenje 20 hiljada stranih studenata i kreiranje regiona kao edukacionog centra.

Sarajevo Business Forum svake godine okuplja više od 1.000 učesnika i ima punu medijsku pokrivenost, kako lokalnu, tako i internacionalnu. Regionalni karakter konferencije otvara mogućnosti privrednicima i poslovnim ljudima da uspostave mrežu kontakata i poslovnih odnosa sa biznismenima i rukovodiocima investicionih fondova iz preko 30 zemalja širom svijeta.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Foruma je Predsjedništvo BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: