{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Istanbulske privredne komore na Sarajevo Business Forumu 2015.

8.4.2015. u 11:06
8
11
Članovi Istanbulske privredne komore na Sarajevo Business Forumu 2015.
8
Članovi Istanbulske privredne komore na Sarajevo Business Forumu 2015.
Članovi Istanbulske privredne komore (Istanbul Ticaret Odasi - ITO) potvrdili su učešće na 6. međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum 2015. koja će se 13 i 14. maja održati u glavnom gradu BiH.
Kao i prethodnih 5 godina, glavni cilj konferencije je podrška ekonomskom razvoju i privlačenje inostranih ulaganja u Jugoistočnu Evropu. Posebna pažnja bit će posvećena brendingu regiona u svijetu. Ove godine SBF se održava pod motom "Jedan region, jedna ekonomija“ a u fokusu je prezentiranje ideja za proizvodnju zdrave hrane, razvoj IT sektora i edukacija.

Učesnici će na dvodnevnom forumu pokušati pronaći odgovore na pitanja mogu li BiH i Region postati evropski centar za proizvodnju zdrave hrane, centar za razvoj informacionih tehnologija i razvoj poduzetništva, te pokušati iznaći modele za dovođenje 20 hiljada stranih studenata i kreiranje regiona kao edukacionog centra.

Sarajevo Business Forum svake godine okuplja više od 1.000 učesnika i ima punu medijsku pokrivenost, kako lokalnu, tako i internacionalnu. Regionalni karakter konferencije otvara mogućnosti privrednicima i poslovnim ljudima da uspostave mrežu kontakata i poslovnih odnosa sa biznismenima i rukovodiocima investicionih fondova iz preko 30 zemalja širom svijeta.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Foruma je Predsjedništvo BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: