Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A Tuzlanska mljekara propade,Sjevero-istocna Bosna,raj za stoku od klime do pasnjaka a mlijeko ljudi nemaju kome prodati,zalosno. Ne bi me cudilo da za koju godinu nemamo mljekara uopste,picemo uvozno sta nas briga kad smo glupi.
zenicki zim je dobar,pokriva skoro cijelu srednju bosnu.ali eto,njih ni na mapi za ovaj izvoz
Nema nista bez zenicke ZIM pavlake.
Megle je dobar ali je skup puno. Pijem mlijeko od jagode i vanilije 300ml kosta 1KM *** sve svoje. Pa toliko je litar obicnog najjeftinijeg.
A šta glume Sarajevo i Bihać?
Skupi su cak i za EU.
To je Evropa... hrvatska livno mjekara i đikanska mljekara iz dubice mogu izvoziti ali Bošnjačke firme Milkos i Bihaćki Meggle ne može.....
Jesi li ti uopće pročitao tekst? Pa i "bošnjačke firme" koje si ti naveo imaju pravo na izvoz u EU. E sada je druga stvar što to pravo ove firme ne umiju ili ne žele iskoristiti. Za to im je najmanje kriva EU.
eh ovih bosanaca, umjesto da izvoze čevape i mlade bosančice, oni našli mleko :D
STOKA IZ MILKOSA ODKAKO JE POCELA IZVOZIT MLJEKO,NA DOMACEM TRZISTU JE CJENA SAD SKOCILA NA 1.50KM A DO JUCE STOKA IZ MILKOSA PRODAVALA I PO 0.90KM U TETRA PAKU,,JEBES DOMACE AKO NA NAMA LOME CIJENU,ISTO SALAMA BAJRA I MADI SNIZILI KO FOL CJENU A OD 400 GRAMA SALAME 100 GRAMA JE VODE,,MAMU IM SELJKACKU
Ta dobra i altruisticka Unija ti neda izvesti ono sto na ledjima svojim moras zaradit (mlijeko), a zatrpa te sa svojim starim zeljezom (autima) i na govnima i masinskom ulju odgojenim pilicima, koji onda naravno kostaju ispod 1 €/kili. Bez carina i sa fiksnim razmjenskim kursevima sva nasa ekonomija (ne samo poljuprivreda) je stavljena u nezavidan polozaj. Dovoljno je samo podsjetiti da njemacki seljaci placaju 1% kamate kada im treba kredit za kupovinu sjemen, a kod nas strane banke odredjuju kamate i one su negdje 6-9% (sto ce reci, nas zemljoradnik treba da bude 5 puta produktivniji od njemackog da bi mogao ikako konkurisati). Dozvolili su ti izvoziti mlijeko kada je njegova cijena na najnizem nivou u posljednjih 20 godina, a ovi ovdje na klixu samo sto ne svrsavaju, i slave to kao veliki privredni iskorak.
Brate sve je to uredu sto ti kazes, procitao sam jos par tvojih drugih komentara. Onako vidi se da nisi pao s konja, ali si se previse zadao u taj hate protiv "EU" i njemaca. De samo zamisli na sta bi nam drzava licila da nemamo nikakve vanjske kontrole, da Bakir i Dodik "drze sve konce".Na sta bi nam onda tek drzava licila. Pretpostavljam da si ti ekonomista, a ja se ne razumijem u ekonomiju dovoljno da bih raspravljao sa tobom na tu temu, ali jesam pravnik i razumijem se u zakone i vecina zakona koje nam EU gura ucjenjivanjem iz MMF su odlicni i poboljsat ce stanje za privatne kapitaliste. Iskerno ja se i ne zadajem previse u politiku, ali ponekad kad neko dize neku buku oko zakona ja ga malo bolje prostudiram i skoro uvijek nadjem zasto je dobar i koristan za nas razvoj. Eto ako mislis da sam preveliki optimista, ja cu ti vratti i reci da ti djelujes dosta pesimisticno i paranoicno.
@Zvajzzz Da ja vidim da ova okupacija vodi ikamo, ne bih se trudio da ovdje kazem bilo sta. Problem nastaje ako se zna da je postojeca situacija odrziva dok god je zaduzenje zemlje malo (a ono neprestano raste). Ta relativna stabilnost nas uljuljkava i probudit cemo se tek kada bude kasno. Cinjenica je da je Bosna jedina zemlja na svijetu koja je toliko ortodoksno i toliko dugo sprovodila i sprovodi Valutni Odbor (vezanost KM za Euro). Mi smo ti opet postali zrtva eksperimenta koji opet ide na korist samo Evropskoj Uniji. Ona (unija) nema nikakav interes da promjeni (poboljsa) situaciju svojih vjernih i posluznih sluga. Ako ne odlucimo da ponovo preuzmemo monetarnu politiku u svoje ruke ce nasa djeca ubrzo slijediti puteve sirijskih i africkih izbjeglica, samo sto ce do tada unija vec izgraditi zidove i ograde prema nama
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
a zimm nije mljekara iz Bosne? bolji od Milkosa neuporedivo
Neki dan ste objavili ovu istu vijest.Ponavljate se ko papagaj. :)
i ja bi iskoristio to pravo... kad bi imao mljekaru :)
zamjenik ministra vanjske trgovine MATO FRANJCEVIC... majorizacija na djelu :))