{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povezivanje kompanija iz prehrambene, tekstilne, metalske i drvne industrije

F
27.9.2012. u 11:34
0
0
Povezivanje kompanija iz prehrambene, tekstilne, metalske i drvne industrije
0
Povezivanje kompanija iz prehrambene, tekstilne, metalske i drvne industrije
Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u protekla dva dana bila je domaćin predstavnicima Turske razvojne agencije GEKA.
Gostima su prezentirana dosadašnja iskustva SERDA-e u oblasti ekonomskog razvoja, kao i potencijali Sarajevske regije te je dogovorena saradnja u različitim oblastima, posebno u oblasti privrede.

"Jedan od prioriteta uspostavljene saradnje bit će i povezivanje domaćih i turskih kompanija iz prehrambene, tekstilne, metalske i drvne industrije. Dogovorena je i zajednička priprema i apliciranje sa projektima na fondove EU, posebno u okviru programa FP7. Također, predstavnici dvije razvojne agencije dogovorili su za naredni period i potpisivanje sporazuma o saradnji“, rečeno je Feni u SERDA-i.

U okviru posjete, predstavnici turske razvojne agencije GEKA i SERDA susreli su se i sa načelnikom Općine Vogošća i tom prilikom istaknuta je mogućnost privrednih ulaganja i kapitala iz Turske te razvoj i proširenje tržišta na području ove sarajevske općine.

Turski predstavnici posjetili su i kompanije "Bellisima“ i "Praktik“ u Novoj industrijskoj zoni kao i preduzeća "Slobodna zona Vogošća“ i "Volkswagen“ d.o.o. Sarajevo u Staroj industrijskoj zoni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: