Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
imas prometa 2KM, banka ti uzme te dvije za polog pazara, bem ti drzavu ovakvu
ja mislim da, bez obzira jel ti pazar 2 KM ili manje, ti si duzan drzavi dat 10 KM. mi smo jedina drzava u evropi u kojoj su poslodavac i radnik toliko nebitni drzavi da to nije upamćeno. samo u ovoj nakaradi moras davat harač haračlijama bez obzira imas li posla ili nemas, jesil bio bolestan i nisi radio, jel npr mjesec dana uređivana ulica i prostor ispred tvoje radnje pa si mjesec dana bio izolovan i nisi radio... ovu nakaradu i uhljebe ne interesuje! oni samo kazu DAJ!!
...zato sto zivis u feudalizmu...ovo je njihova zemlja i firme i ustanove njihova imovina... Mi smo samo tu priplvremeno kao nomadi, da im privredimo il da se gubimo i ne smetamo! U bosni su samo 2 vrste ljudi....ta vladajuca uhljebljena kasta i ostali...
Ja htjeo da pokrenem neki mali biznis, stavim sve na papir koliko ce me kostat i ispadne drzavi i rezije 80% a meni 20% a da to pokrenem trebao bi prodat auto i dignut kredit i postoji velika sansa da propadnem, hahaha majku vam kapitalisticku lopovsku i BiH i njena 3 usmrdjela plemena.
eh još da si pokrenuo i udario đe ne treba (čitaj:monopol) ne bi se dobro proveo
"htjeo"
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Boze koji je to "pamtnjakovic" i stavio u zakon, a da nije razdvojio male obrtnike (po zaradi) i one velike. Joj drzavo..
A sta s parama koje su vec pokradene?
BiH je puna zakona koji su pogrešno prepisani iz EU i koji su neprimjenjivi.Jedina svrha tih zakona je onemogućiti bilo kakav rad. npr. Pravilnik o upisu u fitosanitarni registar. uvjet upisa: potvrda visokoškolske ustanove Po ovom pravilniku ja kao seljak nemogu proizvodit krompir nego moram zaposlit agronoma. Nesmijem kalemit sam sebi voće, nesmijem proizvodit rasad npr.lubenica,paprika,paradajiz, ostalo U EU je to regulirano tako da državne ustanove organiziraju tečajeve koji traju 2-3 subote i dobiju certifikat da mogu raditi ono što rade. A ovi naši da nebi imali obavezu organiziranja tečaja jednostavno propisai da to moraju raditi agromomi. Pitanje je jeli ovim pravilnikom država naumila ukinuti poljoprivrednu proizvodnju u BIH.
ova UREDBA se stavila iznad Ustava i Zakona !!!! Država i dalje hoće da komanduje sa novcem, ali sada je to privatni kapital. Čemu naređenja šta će ko raditi sa svojim novcem. Neka nađu rješenja kako da pune budžete .. Evo danas čitam odluku da vlada plaća : stručno obrazovanje i usavršavanje državnih službenika u organima državne službe u FBiH, troškove obuke u skladu s raspoloživim sredstvima za stručno usavršavanje državnih službenika. !!!!!!!!!!! haman da će amidžinca Nurkine tetke napokon nešto skontat nakon obuke.
Nasi politicari napravili dil s bankama milonoi se daju za uplatnice
Proba dinastija svakojakav marifetluk da proda"svojoj" raji pa ako prođe dobro i jest
koje su to budale, ko im pravi te zakone i podzakonske akte - nepismeni stranacki papci .... to treba u miljacku pobacati ...
Gdje ces Miljacku prljati sa tim govnima.
Cijeli svoj život sam u ovom gradu- Do početka rata (1992) sam sa SSS živjela život dostojan čovjeka a od tada ne živim-preživljavam. Dakle ni prije rata nisam živjela u nikakvom izobilju ali sam imala sva prava u mojoj zemlji, bila poštovana i zaštićena zakonom i propisima po mjeri čovjeka. Od prije nekoliko godina, kada se nađem van Bosne i Hercegovine (rodbina me pozove kod njih, naravno na njihov trošak jer oni znaju kakva bijeda je u BiH) bukvalnno se stidim reći iz koje sam zemlje. Vjerujte da kada van BiH izgovorite da ste iz Bosne i Hercegovine prisutni malo što vas momentalno počnu gledati sažaljivim pogledom nego se dobrano i ismijavaju sa ovom zemljom. Mislim da će pametni shvatiti o čemu se zapravo radi- Naravno zna se i ko je odgovoran što nam je jednu i jedinu zemlju i ljude u njoj srozao na dno dna. Kakvu bi uslugu čovječanstvu učinii kada bi se barem povukli sa poslova za koje očito nisu dorasli.
ovi sa slike svaki dan imaju oko 18.000 maraka pazara. dodje securitas kombi sa pumparicama i sljemovima po seharu.
A do izmjene ko preživi pričaće.
monti pajton vlada,monti pajton drzava.leteci cirkus!
polog pazara se placa?! uplata para na jedan racun se placa?!
Dobro je da ne traže unaprijed :))). Koliko su gramzivi i u oskudici novca i to se može dogoditi.
pa ljudi moji red je i bio da se promjeni zakon,ja vec bio u planu da zatvorim radnju,ovo je bas ali ono pravo za mustuluka.Hvala KLIX na na ovoj predivnoj informaciji.....