Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDP-ov, pardon Lagumđijin direktor. Ko lansirani projektil. Od firme do firme izvlačeći pare i unišava u BiH privredu i zdravu pamet. Lik na fakultetu 0 bodova, a sad odjednom perspektivan. Isto kao i Elvedin Grabovica.
zasto je u federaciji plin skuplji bar 30% nego bilo gdje u svijetu?
Najveća potrošnja gasa iznosila je 2005. kada jecijena bila 0,51 KM/m3. Zatim slijedi povećanje cijene od 65% do potpunog kraha 2014. kada nastaje dug od 70 miliona od strane Sarajevogasa koji nesmanjuje plate zaposlenima niti broj zaposlenih. Da je vrag odnio šalu građani su uvidjeli i počeli prelaziti na druge energente. Nesposoban menadžment i politika pljačke naroda dovela je građane i cijeli grad u stanje iz kojegse neće oporaviti narednih 20 godina ekonomski a o zdravlju da i ne govorimo.
Ovo je covjek koji je u dosluhu sa Rusima i sa par svojih zakicenih savjetnika ne dozvoljava smanjenje cijena plina koja je skoro tri puta manja u svijetu od kako je ovaj smijesni kadar SDP-a preuzeo BHGas. Niksic naravno suti.
@nenadjebivi Nemoj folirat narod. Sve sam provjerio na internetu, dakle ovako stoje stvari. Za vrijeme Nerminka Niksica, bila su dva direktora BH Gasa, izvjersni Kreso i ovo vundekind dijete Sendijarevic. U njihovom mandatu, ponavljam samo u njihovom mandata, plin je na svjetskom trzistu pojeftinio sa 550 dolara na 150 dolara ili tacno tri puta ili jos bolje 300%. Koga on zamlacuje sa 15% onda. Ako je kubik plina u domacinstvu 0.72KM, tada bi trebao pojeftiniti na oko 0.30KM. Jasno kao dan.
@nenadjebivi Prihvatam sto kazes, cak sam malo i provjerio. Cijene transporta se nisu mijenjale, tako da bi svjetska cijena plina, koja je #00% manja od kako je SDP preuzeo BHGas, trebala kod nas da se smanji mnogo vise od tih 15%. Realno bi bilo bar 50% da se smanji i da svi budu zadovoljni.