{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor između BH-Gasa i Energteka

F
3.3.2011. u 14:01
0
0
Potpisan ugovor između BH-Gasa i Energteka
0
Potpisan ugovor između BH-Gasa i Energteka
U prostorijama BH-Gasa danas je potpisan ugovor između BH-Gasa i izraelsko-američke kompanije Energtek Inc. o isporukama prirodnog gasa, nakon potpisivanja predugovora u septembru prošle godine.
Naime, Energtek kao tržišni lider u prijevozu prirodnog gasa prema non-pipe tehnologiji će shodno današnjem ugovoru u narednom 10-godišnjem periodu od BH-Gasa preuzimati količine od 12 do14 miliona Sm3 prirodnog gasa na godišnjem nivou, a sve u cilju opskrbe aluminijskog kombinata Aluminij d.d. iz Mostara i kompanije Feal d.o.o. iz Širokog Brijega ovim energentom.

Vrijednost godišnjih isporuka prirodnog gasa iznosi 6 do 7 miliona KM, što za period validnosti ugovora iznosi 60 do 70 miliona KM.

Prirodni gas će po "utiskivanju“ u cisterne na postojećim stanicama biti prevožen cestovnim saobraćajem do finalnih odnosno industrijskih potrošača ovog energenta.

Dogovoreno primopredajno mjesto prirodnog gasa između BH-Gasa i Energteka je objekt BH-Gasa u Reljevu, a eventualno dodatna mjesta primopredaje bit će dogovorena u narednom periodu između ove dvije kompanije, prilagođeno mjestu lokacije budućih kupaca Energteka.

Očekuje se da isporuke počnu u septembru ove godine, po okončanju određenih tehničkih priprema, te paralelnog potpisivanja ugovora između Aluminija d.d. i Energteka, sopćeno je iz BH-Gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: