{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor o isporuci cijevi za gasifikaciju SBK-a

F
27.5.2011. u 12:41
0
1
Potpisan ugovor o isporuci cijevi za gasifikaciju SBK-a
0
Potpisan ugovor o isporuci cijevi za gasifikaciju SBK-a
Foto: Arhiv
BH-Gas je u okviru kreditnog aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj okončao tendersku proceduru za odabir isporučioca cijevi u vezi gasifikacije Srednjobosanskog kantona, tačnije izgradnje transportnog gasovoda visokog pritiska Zenica - Travnik.
Ponuda turske kompanije Um Ran Čelik Boru u iznosu 3.428.659,10 eura je ocjenjena kao najpovoljnija, te je s tim u vezi danas u Istanbulu potpisan ugovor između uprava ove dvije kompanije.

Sama ponuda, odnosno ugovor je popraćen odgovarajućim bankarskim garancijama pod uslovima prethodno definisanim od klijenta, odnosno BH-Gasa.

Iz ove kompanije napominju da je po okončanju kompletnog tenderskog odnosno evaluacionog postupka EBRD izdao tzv. No Objection, potvrđujući ispravnost kompletnog postupka, kao i sam odabir ponuđača.

BH Gas je saopćio da je devet kompanije dostavilo svoje ponude i to: ThyssenKrupp Mannex GmbH Njemačka, Saizgitter Mannesmann Line Pipe GmbH Njemačka, Hyundai Corporation Koreja, ITECO Oilfield Supply GmbH Njemačka, DIH inž-trg. Hrvatska, UMRAN ČELIK BORU SANAYll A.S. Turska, FZC 11 Oktamvri A.D. Makedonija, Pipeline Supplies Gulf (PSG) Ujedinjeni Arapski Emirati i Ferrum S.A. Poljska.

Najveći dio isporuke je predviđen za treći kvartal ove godine, kako bi bila usklađena dinamika sa izvođenjem radova, te se u narednom periodu očekuje definisanje preostalih detalja u vezi same proizvodnje, kao i njene kontrole od nezavisne inspekcije BH-Gasa.

Obzirom da kompanija Umran dosad nije bila prisutna na bh. tržištu, iz BH-Gasa napominju da je ova kompanija jedna je od vodećih tržišnih lidera u oblasti proizvodnje cijevi različitih profila u skladu s međunarodnim standardima i ima impresivnu listu klijenata.

"BH-Gas time potvrđuje svoju potpunu opredjeljenost realizaciji projekata iz Strateškog plana i programa razvoja energetskog sektora FBiH usvojenog od Parlamenta FBiH", saopćeno je iz te kompanije.

U narednom periodu predstoje aktivnosti u vezi realizacije ostalih projekata iz oblasti gasne privrede u BiH, poput izgradnje kompresorske stanice kojom će biti omogućena optimizacija kapaciteta postojećeg gasovoda na nivo projektovanog.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: