Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto nama napretka...prema Bosforu..
Dovoljno je vidjeti kako se Turska ponijela prema BiH za vrijeme srboc.e.t.n.i.c.k.e. agresije, pa da i Bosnji dodje nesto u glavu. Sto puta vise je ucinila jedna Austrija ili Svedska za Bosnjake (da ne spominjemo Iran i neke druge prijateljske zemlje), nego Turska, a Demirel je jedini predsjednik neke drzave koji je otisao na sahranu ratnom zlocincu Krivoustom u.s.t.a..s.i Tudjmanu.
\"Prijateljstvo izmedju kralja Aleksandra Karadjordjevica i Kemal pase Ataturka bilo je veliko, u toj meri da je Ataturk posle Aleksandrovog ubistva izjavio : \"Izgubio sam brata\".
O ATATURKU: \"Istorijski je ostalo ne jasno odakle to veliko prijateljstvo i medjusobno poverenje izmedju Aleksandra i Ataturka, pri cemu ga je Ataturk uvek oslovljavao sa \"dragi brate\".
O ATATURKU: \"Bio je i licni prijatelj kralj Aleksandra Karadjordjevica, kome je neizmerno bio zahvalan na njegovoj neutralnosti, nakon zavrsetka prvog svetskog rata, kada je kralj Aleksandar odbio da sa saveznicima ucestvuje u parcanju Turske. Sta vise Aleksandar i Ataturk postigli su i sporazum o preseljenju Albanaca sa Kosova i Metohije na teritoriju Anadolije koja je ostala ne naseljena progonom Jermena, a stvorila bi se i bolja zastita od Kurda. To je trebalo biti realizovano pozivajuci se na tako zvane stare zakone Otomanskog kalifata. Turska iscrpljena i u teskom finansijskom polozaju bi dobila ljudstvo, ali i novac koji bi Kraljevina SHS ispaltila Albanskim porodicama na ime preseljenja u Tursku, dok bi sa druge strane Srbija resila problem Kosova i Metohije. Na zalost taj sporazum nikada nije realizovan. Iako se Ataturk svesrdno zalagao za njega.\"
Turska je lazni prijatelj Bosnjaka, sto se bezbroj puta potvrdilo kroz historiju, ali zato njeni odnosi sa Srbijom, jos od Ataturka koji je bio \"dragi brat\" srpskog kralja Aleksandra Karadjordjevica. O ATATURKU: \"Sto se privatnog zivota tice, kazu da je vazio za velikog zavodnika i zenskarosa. Voleo je kazu dobru kapljicu i dobro jelo, kao i skupa odela, uvek je kazu bio lepo obucen i doteran. Jednom recju voleo je zivot i uzivao u njemu. Preminuo je 10. novembra 1938. godine u Istanbulu od ciroze jetre. Sa druge strane bio je veliki patriota, kome je Turska bila iznad svega, voleo je svoj narod i svoju zemlju i cinio sve da je zastiti u teskim vremenima.\"
Rušenje turskog vojnog zrakoplova u sirijskom zračnom prostoru pokazuje prave dimenzije krvave i prljave igre koju igra AKP vlada (op.a. AKP je vladajuća turska stranka: Adalet ve Kalkınma Partisi - \"Stranka za Pravdu i Razvoj\") pod pokroviteljstvom SAD-a i Izraela. Ovo nije prva provokacija AKP-a protiv Sirije. Naoružani banditi prolaze obuku na turskom teritoriju, dok im oružje dostavljaju agenti CIA-e i turski autoriteti. http://www.advance.hr/vijesti/turska-komunisticka-partija-krivi-erdogana-za-rusenje-zrakoplova-u-siriji-i-poziva-na-ostavku-cijele-turske-vlade/
Lazni islamista Erdogan se sprema slati tursku djecu da proljevaju svoju i sirijsku krv za racun njegovih cionistickih gospodara, a po njihovom nalogu za kratko vrijeme uspio je zavaditi Tursku sa svim njoj prijateljskim muslimanskim zemljama iz regije, a i sire i takvu stetu ce biti jako tesko ispraviti! Turci sve vise uvidjaju ko je zapravo Erdogan i uskoro ce i njega i njegovu partiju sam turski narod smlatiti!
Bojkot turskih proizvoda, sve dok Turskom vladaju cionisticke sluge! Poslusni cionisticki pas Erdogan = Milosevic! Bijedne cionisticke sluge iz Turske, dalje ruke od BiH!
Cionisticka marioneta u Ankari mora pasti! Sloboda turskom narodu od oktutnih cionista!
Stop cionistickoj agrersiji na Siriju! Ratnog zlocinca i cionistickog slugu Redzepa Taipa Erdogana pred sud, kao i njegove okrutne gospodare iz Tel Aviva, Washingtona i Londona! S m r t cionizmu i imperijalizmu!
K.a.n.a.l El Dunja je saopštio da su ruski analitičari potvrdili da je ovaj avion, pod krinkom turinske kontrole i leta, zapravo od čelnika NATO-a imao zadatak da vrši špijunske aktivnosti. Kanal El Dunja je ovdje postavio pitanje, zašto Turska – u vrijeme kada je cionistički režim u međunarodnim vodama napao na turski brod sa humanitarnom pomoći u kome je u.b.i.j.e.no 9 turskih državljana – nije tražila hitnu sjednicu čelnika NATO-a?
IRIB- Dva pilota turskog aviona koji je oboren u akciji protivzračne odbrane sirijskih snaga u svom zračnom prostoru su bili Amerikanci. TV kanal El Dunja je u svom izvještaju ukazao na reakcije turskih zvaničnika i zapovjednika NATO-saveza na informaciju o obaranju turskog borbenog aviona i iskorištavanje ove teme za vršenje većeg pritiska na zvanični Damask, te dodao da su piloti turskog aviona, prema postojećim izvještajima o letu turskog borbenog aviona koji je oboren u zračnom prostoru Sirije, bili Amerikanci.
Bojkot turskih proizvoda, sve dok Turskom vladaju cionisticke sluge! Poslusni cionisticki pas Erdogan = Milosevic!