Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne vjerujem vise nista dok mi se stvarno ne poveca plata.Od 2020 su cijene pocele bas divljati,do sada nisam obracao paznju, Ali od sad ne mogu da vjerujem. Lazu Nas godinama,zivimo na rubu siromastva.Sad za 100 maraka kupis par stvari Koji ti ne mogu biti dva,tri dana da jedes.Nisu povecali Plate godinama.
Jebbhe se njima za narod i radnike... njima je dobro. Čak i predobro.... Licemjeri neće učiniti ništa da nam život olakšaju zato se nadam skorim i ogromnim protestima
Pa što niste na ulicama, palamudite svi oko ovoga a niko na ulice da izađe. Dobro je vama svima, čim ste u kućama a ne na protestima. Tišina.
Nema od toga ništa Morali bi smanjti namete na brutto plata a to je manje love u buđetu za političare tako da se niko ne nada ničemu povoljnom.
ne cekajte ovde sadaku nego se fatajte njemacke svedske
Ko glasa protiv, moze staviti kljuc u bravu svoje politicke karijere
Poslodavci nemaju pravo ništa pametovati. Vlasnici firmi u BiH imaju više nekretnina i voze skuplja vozila od poslodavaca u Europi. To im je sve omogućila totalno jeftina radna snaga zadnjih 25 godina.
Uzmite samo primjer onog u Olovu, žene radile 15 godina za plaću od 200 maraka, sad kad je otvorio poslovnice širom svijeta, sad treba njemu država smanjivati namete. Ma mrš u pm... Uvesti maksimalno progresivno oporezivanje, kome ne odgovaraju nek' zatvori. Navika da se za 10 godina poslovanja kupe nekretnine po moru i voze auta od 250 tisuća maraka.
Ne zuriti mozda poslije vasih godisnjih.
Ma nisu ludi narod njima treba samo na dan izbora povečali su sebi nema potrebe glasati
Jebbhe se njima za narod i radnike... njima je dobro. Čak i predobro.... Licemjeri neće učiniti ništa da nam život olakšaju zato se nadam skorim i ogromnim protestima
A sve i da se usvoji to sto trazite,opet bi radnici dobijali istu platu samo bi onaj dio sto dajete u kovertama davali na racun,tako da radnik nema nista a vi imate 400 maraka vise
Nema potrebe za time,samo nek otvore jos jednu njemacku ambasadu da se smanji red...
bitno je da sebi povecaju svake godine
Neće.
Poslodavci se bore za sebe a ne za radnika. Njima na 2000 leci ce 400 a obicnom radniku 50 maraka.
mogu li ja imat onu uvodnu rijec. cisto onako da ih pljunem sve redom od poslodavaca do "politicara"
Tamam pih
Da je riječ o povećanju njihovih plata sigurno bi a,ovako prosto nevjerujem, čisto sumnjam
Sda je mogla povecati plate na ovaj nacin, barem za 250 km, ali nije htjela, a sada predlazu trojki. Nesporno da treba povecati, ali brate, demagogija zesca na novu vladu, fol oni ne zele. Uostalom, ovi poslodavci vecinom i isplacuju tu razliku na ruke radniku uz minimalnu platu, to njima dodje samo da ustede koverte, mogu legalno isplacivati. Za radnike dobro sto su kreditno sposbniji.