promo
22

Posljednji poziv za prijave na najsavremeniji IT program u regionu

Kompanija Mistral iz Bosne i Hercegovine kreirala je jedinstven IT program na tržištu za apsolutne početnike u ovoj oblasti.

Ako želite karijeru u kojoj se kontinuirano napreduje uz najbolje uslove za rad, Paragon full stack program će vas za devet mjeseci u potpunosti osposobiti za to.

Deficit IT stručnjaka na regionalnom tržištu, ograničeni kapaciteti postojećih obrazovnih institucija i manjak savremenih načina učenja samo su neki od razloga nastanka Paragon full stack programa.

Prema istraživanju koje je sprovela Bit Alliance, vodeća Asocijacija IT kompanija u BiH, postoji potreba za oko 6.000 novih ljudi u IT industriji u narednih pet godina, a trenutni sistem obrazovanja ne može da ih kreira ni za trideset godina.

18 zaposlenih nakon 9 mjeseci obuke u najsavremenijem IT programu

Do sada je 18 polaznika Paragon full stack programa dobilo zaposlenje ili praksu u IT kompanijama. Taj rezultat je stvarni pokazatelj da kvalitetan plan i program omogućava da kandidati steknu potrebna znanja i postanu konkurentni na tržištu rada.

Još imate šansu da se prijavite

Prijave za novi ciklus Paragon full stack programa otvorene su do 2. marta 2022. godine. Sedmica Konekta, u kojoj će učesnici imati priliku da upoznaju mentore i dobiju pristup materijalima kako bi stekli uvid u osnovne termine u programiranju počinje 21. marta.

Nakon Konekt faze - slijedi Arena, besplatni trosedmični selekcijski proces u kojem će učesnici odlučiti da li je programiranje za njih. U Areni mentori sa učesnicima prolaze osnove programiranja sa JavaScript programskim jezikom. Oni kandidati koji kroz Arenu pokažu najveći kapacitet ostvaruju mogućnost ulaska u Paragon full stack program koji počinje na proljeće, 9. maja. U Paragonu će polaznici raditi sa MERN tehnologijom koja obuhvata MongoDB bazu, Express.JS, React.JS i Node.JS koje su bazirane na JavaScriptu.

Prva generacija polaznika uspješno završila program

U januaru 2022. godine polaznici prve generacije Paragon full stack programa uspješno su završili program. Ukoliko ste jako dobro organizovani i imate motivaciju za uspjehom, tokom devet mjeseci programa imat ćete priliku savladati najtraženije programske vještine kroz 10 faza i 44 stvarna projekta IT industrije. Dodatni benefit je što ćete imati priliku predstaviti poslodavcima vaš rad i vaša projektna rješenja.

Sejfudin Duranović, polaznik prve generacije ističe kako su se trud i izazovi unutar Paragon full stack programa isplatili i da je već postao zaposlenik jedne od IT kompanija na poziciji full stack programera.

Sejfudin Duranović, polaznik prve generacije Paragona
Sejfudin Duranović, polaznik prve generacije Paragona

Kao savjet budućim polaznicima naveo je da investiraju svoje vrijeme i unaprijede svoju budućnost, te da budu odvažni u istraživanju prilika koje ovaj program nudi.

Krsto Kostić, Mirza Hamzić, Berin Forto i Zerin Rizvanović, polaznici prve generacije
Krsto Kostić, Mirza Hamzić, Berin Forto i Zerin Rizvanović, polaznici prve generacije

Vrijednost programa prepoznali su i naši partneri Klika, Softhouse, Atlantbh, HUB387 (Bosna i Hercegovina), Amplitudo, Bild Studio, Coinis, Data Design, Cortex i Nest (Crna Gora), Poduzetnički inkubator Bela krajina (Slovenija), Revops d.o.o. (Srbija), kao i MarketMakers, Bit Alliance, i AIESEC.

Posjetite www.paragon.ba da saznate sve što vas zanima o ovom jedinstvenom konceptu.