Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://www.nezavisne.com/region/vijesti/33641/Heroin-jeftiniji-od-hrane.html
RECESIJA - privremeni period REDUCIRANE poslovne aktivnosti ako bi mi nas strucnjak za kompjutere i elektro tehniku moga reci kolika je poslovna aktivnost u nas posljednjih 10 godina .... za nas obicne smrtnike koliko je novih fabrika ili proizvodnih postrojenja otvoreno u navedenom periodu???
Zao mi samo naroda koji je (skoro svi stanovnici ove napredne nam drzave) kupovao kojekakve sumnjive dionice po svijetu-cccc!!! Daj boze da ih ova kriza ne oslabi financijski pa da \"nedo bog\" ne budu mogli ove godine na karibe ili Tajland sa rajom i familijom-uuuufff!!!!! Strasno i za pomisliti, zamislite da odjednom puno ljudi u nasoj zemlji ne budu sposobni sebi priustiti svake 2. godine nov automobil ili barem vikendicu negdje u Spaniji-ccccc Necu vise nista pisati, da \"nedo bog\" sta ne naslutim!!!
to je kao nesto novo za ovu drzavu....????
sve mjere pobrojane gore za suzbijanje krize su one koje je trebalo spovesti i prije, za izlazak iz nase poslijeratne krize...kako to ranije nije bilo ucinjeno, sumnjam da ce i sada. posljedice se hoce osjecati kod nas i ako mislite da ne moze biti gore, e pa hoce. vec sad neke industrije pate i vec je pocelo otpustanje radnika (automobilska, gradjevinarstvo...) i nije sve u direktnim stranim investicijama..upravo FDI koje smo imali ce prenijeti krizu na BiH. ovdje kod nas lezi u svemu veliki potencijal, i samo kad bi drzava vise bila drzava, mi bismo mogli razvijati privredu nezavisno od svjetske (doduse malo sporije zbog svjetske krize, ali bi se bar izvukli) sad treba iskoristiti krizu i uletiti u prazan prostor koji za sobom ostavljaju kompanije iz razvijenijih zemalja (jer sad su najranjivije)
PA STA NIŠTA NOVO BIH DRMA KRIZA OD 1992 I OVU ĆEMU PREŽIVJETI ;)
ne pise se tacka iza skracenica koje sadrze zadnje slovo rijeci, kao dr
nas ne moze pogoditi nesto cime smo pogođeni prije 13 godina - nasa najveca i JEDINA opaka razarajuca bolest po federaciju su KANTONI koji sa oko 200 ministarstava - požderu - minimalno 70% budzeta - ZASTO NIKOME NE SMETA 10 autonomnih drzava u FBiH??? Zato jesr tu lezi i dzaba hljeb zdere glasacko tijelo.
ej,moj duljko za nas nema ekonomske krize jer u nas od 1992 nista ne radi samo ovi ratni profitere zive na ranama naroda I POLITICARI STRANACKI BOPLI NIJ RACKU ZA SIROTINJOM RECI MI JEL TI TO PRICAS ZA fbih ili RS STA NAS JEBETE VISE I TI SU BURZUJ GONITESVI U P.... MATERINU