Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od tih 1000 njih 998 daje platu manju od 1000KM
100%
Pa care moj de osnuj ti tu firmu i takvi poput tebe pa nam dajte svima koji trazimo posao 2-3-4 hiljade ili koliko vec mislite da zasluzuje bilo koji radnik.. ne razumijem te komentare ama bas. Firma ta i ta nudi tu i tu platu ako ti se care ne svidja zaobidji i idi dalje dok ne nadjest sto ti odgovara. AKO TI OPET ne odgovara RUKSAK i voz. Svako daje sta moze a taj sto trazi ako ne nadje radnika nek konta on sta ce a ne ti za njega.
Kada se očekuju oglasi za prijem na buđetske jasle ili još uvijek treba štela , koverta , ili stranka za to ?
Kako su se ti isti &určili 15tak godina unazad,kad se samo sjetim...3 mjeseca i noga,pola god. i noga,hiljade i hiljade aplikacija na stolu...sljedečiiii. I evo danas smo tu gdje jesmo.Eto.
Svaka cast Klixu. Trud i rad se uvijek isplate. Samo nastavitw molim vas pisati vise o pozitivinim stvarima, a manje o politicarima. Hvala.
Sve je exstra ali glupost stavis oglas i kazes platu koju dajes radniku ne držati ljude u neizvjesnosti
A vise od pola njih svako malo traze radnika sto je ozbiljan problem za njih
bagzi pozaposljavo 100000 ostalo viska 1000 radni' mjesta..... 🤭
Ima robova vazda da rade.
MAARŠŠŠ!!!!
De malo popustite poslodavce. Poslodavac da bi dao 1000 KM (neto)radniku, državi mora dati još 700 KM, tj 1700 KM (bruto). Znaci prvo moraš nehljebovcima zaradit u državnim službama 700 KM i ako to ne platiš eto ih odmah i cca 12 dana radis za njih a 18 dana za sebe. De malo opletite po ovim uhljebarima.
100% bolje da meni da u kovertu, nego lopovima na drzavnim jaslama
Moj komšija keramičar bio u Švici prošle godine i za četri mjeseca zaradio može dvije godine komotno u Bosni živjet s tim parama ! Kaže znao je za samo jednu sedmicu zaraditi 3000 Franaka !
Jel to moguće ljudi moji ?
Placa li taj moron porez na tih 12.000 franaka
Nek traže, da su dali poštene plate ne bi morali tražiti. Idite u njemačku kod Švabe i tražite sebi radnike da vam ih vrate, usput da Bog da propao svaki privatnik u ovoj zemlji AMIN
Kretenčino jedna a šta misliš ko pravi pare u ovoj i bilo kojoj državi??? Ko plaća državne radnike? Odakle pare za penzije, zdravstvo, česte, škole??? Jbt ne mogu vjerovati sa kakvim moronoidima dijelim vazduh 🤬🤬🤬
Uvezite iz Nepala i Kine radnike za 620 KM da vam rade , raja ima posla u EU gdje cijene vas rad sa platom !
Izgleda nestalo kamenja, pa nema vise koji da okrenu i nadjy radnike ispod
Ja se javio na X oglasa, niko ni da se zahvali na javljanju, niti da pristojno odbije. Jednom samo zvali na intervju, ja se odazvao, pitaju podatke o clanovima porodice koje ni ja ne znam, niti biu podijelio da znam 😁
Ne tražim ja platu ko na zapadu . Al daj bar trećinu te zapadnjačke plate i biću zadovoljan ! Cijene su nam skuplje nego na zapadu !
i ako je sve manje radnika akobogda da ih bude jos 10 puta manje,opet nasa bagra nece da dadne adekvatne plate,godisnji daju samo po sedmicu dana u toku godine.