|

U Tuzli otvoren klub za traženje posla

U Tuzli otvoren klub za traženje posla
0
F
FENA
21.1.2011. u 17:01
4
komentara
0

dijeljenja
U Tuzli otvoren klub za traženje posla Tuzla
U prostorijama Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona danas je otvoren prvi Klub za traženje posla u Federaciji BiH.
Uspostavljanje Kluba dio je Projekta zapošljavanja mladih u BiH (YEP), koji finansiraju Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijska razvojna agencija (ADC), a realizira ga njemačka konsultantska firma GOPA u saradnji s javnim službama za zapošljavanje.

Namjera Kluba je da pomogne osobama između 18 i 30 godina života koje se na evidenciji nezaposlenih nalaze najmanje šest mjeseci da u što kraćem roku ovladaju tehnikama aktivnog traženja posla i steknu potrebno samopouzdanje radi uspješnog obavljanja razgovora sa potencijalnim poslodavcima.

Obuka nezaposlenih osoba, koje će biti podijeljene u grupe, trajat će tri sedmice, pri čemu će im biti pružena adekvatna stručna i tehnička pomoć.

Planirano je da pilot-faza Projekta traje do jula 2011. godine.

Svečanom otvaranju prisustvovali su, između ostalih, predstavnici donatorskih organizacija, GOPA-e, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, saopćio je Federalni zavod za zapošljavanje.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...