{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U oktobru drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja

F
21.9.2011. u 13:35
0
1
U oktobru drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja
0
U oktobru drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja
Portal Posao.ba u saradnji s najjačim internet portalima za zapošljavanje u Hrvatskoj (MojPosao.net) i Srbiji (Infostud.com) od 5. do 12. oktobra ove godine organizuje drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja.
Nakon veoma uspješnog sajma održanog u oktobru 2010, organizatori nastavljaju saradnju u vidu Virtualnog dana karijera i znanja 2011.

Cilj projekta je jačanje međusobne saradnje kompanija i edukativnih ustanova sa ovih prostora, ali i poticanje mobilnosti na tržištu rada.

Prošlogodišnji sajam zabilježio je 124.000 posjetilaca iz 87 zemalja svijeta te dva miliona i 200 hiljada pregleda za samo sedam dana.

U sajmu je participiralo 47 najuspješnijih kompanija regije sa 126 ponuđenih radnih mjesta, a prikupljeno je 11.000 biografija.

Prema predviđanjima, drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja trebao bi po broju posjetilaca premašiti sve dosad održane sajmove u tri zemlje učesnice.

Na regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja predstavit će se najuspješnije kompanije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske te Srbije koje nude mogućnost zaposlenja, odnosno edukativne ustanove koje nude programe dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja.

Regionalni Virtualni dan karijera i znanja će se održati na adresi www.DanKarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtualni izložbeni prostor koji omogućuje interaktivnu komunikaciju između posjetilaca te poslodavaca i edukativnih ustanova.

Izložbeni prostor će biti podijeljen u tri dijela između zemalja učesnica - Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Posjetioci će u sklopu sajma moći jednostavno i brzo pregledati ponudu otvorenih radnih pozicija i edukativnih programa izlagača te putem chata razgovarati s predstavnicima kompanija i edukativnih ustanova.

Kako bi se i u sklopu regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja osigurao izravan kontakt sa poslodavcima, bit će organizovane radionice i okrugli stolovi u sve tri zemlje, čiji je cilj savjetovanje zainteresovanih o mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja te odabira dodatne profesionalne edukacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: