Posao
0

Završen Virtualni dan karijera i znanja 2011

FENA
Virtualni dan karijera i znanja 2011, koji je jučer zvanično završen, okupio je 50 najjačih kompanija i edukativnih ustanova iz regije koje su ponudile 250 otvorenih radnih pozicija.

Broj zainteresiranih posjetitelja iz Bosne i Hercegovine porastao je za 30 posto u odnosu na prošlu godinu, što govori da su i građani u BiH uvidjeli prednost i olakšice ovakvog načina održavanja sajma zapošljavanja i edukacije.

Ukupno 13 kompanija iz Bosne i Hercegovine, uzelo je učešće u Virtualnom danu karijera i znanja sa otvorenih 70 pozicija.

Građani Bosne i Hercegovine imali su priliku u proteklih osam dana posjetiti štandove izlagača, razgovarati s poslodavcima te aplicirati na otvorena radna mjesta.

Također su imali priliku učestvovati u radionicama i okruglim stolovima u cilju dodatne edukacije na polju profesionalnog usavršavanja.

Virtualni dan karijera i znanja omogućio je poslodavcima regionalno pozicioniranje na tržištu rada i potragu za potrebnim kadrom unutar regije, a posloprimcima je olakšan proces potrage za poslom te im je pružena potrebna dodatna edukacija.