{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kantonu Sarajevo posao za 300 nezaposlenih osoba

F
19.2.2014. u 09:58
0
33
U Kantonu Sarajevo posao za 300 nezaposlenih osoba
0
U Kantonu Sarajevo posao za 300 nezaposlenih osoba
Direktor Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Igor Kamočaji i poslodavci koji su ispunili zahtjeve javnog poziva "Programa jačanja kokuretnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo" počeli su ove sedmice potpisvanje ugovora o sufinansiranju osposobljavanja za rad i sticanje prvog radnog iskustva.
Ovim programom svoj prvi posao u Kantonu Sarajevo dobit će više od 300 nezaposlenih osoba, saznaje Agencija FENA u Službi za zapošljavanje KS.

Javni poziv za program "Prvo radno iskustvo" koji je Federalni zavod za zapošljavanje objavio prije dva mjeseca, imao je veliki odziv u Kantonu Sarajevo, a u kratkom vremenskom periodu prijavilo se 360 poslodavca koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem.

Po završetku konkursne procedure, prema podacima Odjeljenja za poslove podsticaja u zapošljavanju, izabrano je 150 poslodavaca.

Prvo radno iskustvo ima za cilj da se mladim nezaposlenim osobama s evidencije biroa, omogući stručno osposobljavanje za rad u struci i sticanje radnog iskustva za zanimanja i zvanja za koja su se školovala.

Poslodavci koji će zaposliti pripravnike, prema Ugovoru, obavezni su osigurati mentora odgovarajuće stručne spreme za zaposlenu osobu.

Prvo radno iskustvo obavljat će se u trajanju od godinu dana za nezaposlene osobe s visokom i višom stručnom spremom, a šest mjeseci za osobe sa srednjom stručnom spremom.

Za realizaciju ovog programa, Federalni zavod za zapošljavanje osigurao je sredstva u iznosu od 1,2 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: