{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FZZZ: Prvi ugovori za zapošljavanje mladih

F
4.3.2014. u 13:49
0
11
FZZZ: Prvi ugovori za zapošljavanje mladih
0
FZZZ: Prvi ugovori za zapošljavanje mladih
Realizacija Programa jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013, teče planiranom dinamikom, saopćeno je danas iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.
Federalni zavod za zapošljavanje je 18. decembra 2013. godine objavio Javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013, čime je omogućeno da oko 2.400 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH stekne prvo radno iskustvo.

Nakon provjere prijava više od 1.600 poslodavaca, kako navode iz FZZZ-a započela je faza potpisivanja ugovora sa poslodavcima koji su zadovoljili kriterije utvrđene Programom (redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, nisu evidentirani zbog rada nacrno, izmirili su obaveze po ranijim programima Federalnog zavoda ili kantonalnih službi za zapošljavanje), i to po redosljedu prijave te u okviru sredstava opredijeljenih po kantonima.

Do sada su potpisani ugovori sa 60 poslodavaca iz Tuzlanskog, Posavskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo.

Federalni zavod za zapošljavanje će na svojoj web stranici (www.fzzz.ba) objavljivati, po kantonima, spiskove poslodavaca s kojima će se zaključiti navedeni ugovori. Spiskovi će biti ažurirani u skladu sa dinamikom potpisivanja ugovora, a javnost će imati kompletan uvid u realizaciju Programa, kaže se u saopćenju FZZZ-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: