Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako je plata 500-600 KM to ti je vala kao da si i nezaposlen...
To je socialna pomoc za koju radis 40 sati sedmicno
Hahahahah, bas tako!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako novinari lazu. Kad citas tekst ne bi rekao da je Bake zaista zaposlio 100.000 ljudi a ono sa Biroa se odjavilo i otislo u Njemacku. Do kad ce neuk Bosnjo vjerovati SDA lazima?
Ovo su samo osobe BRISANE sa evidencije agencije za zapošljavanje.Što 100% znači da je njih 99% otišlo vani.
u Bosni sa 500 ili 600 maraka živiš kao ali samac. ako hraniš tu ženu i djecu onda tu života nema, Najmanja plata treba da bude 1.000 maraka i onda se može tu negde tamo živiti
Zadnjih godina iz ZEMLJE se iselilo oko 300.000 radno sposobnih građana !!! To znači da nisu otišli vani, na evidenciji bi bilo oko 700.000 NEZAPOSLENIH !!! BRAVO za vozača SDA AUTOBUSA !!!
A koliko tisuća ih je otišlo u njemačku?! Znači da se broj nezaposlenih povećao a ne smanjio......šta izvrćete činjenice i istinu?
Hocel biti gdje korida uskoro, hebo nezaposlenost!
Nemamo mi problem sa nezaposlenim osobama, nama je problem prekomjeran broj zaposlenih i svezanih za različite budžetske jasle!
@noSonya nama je veliki problem stoka od privatnika koji bi najradijeda im radnici rade za dzabe a da oni okrecu milionske profite
Agencija za statistiku BiH ne objavljuje ukupnu stopu nezaposlenosti radno sposobnog stanovnistva izrazenu u procentima, kako se to radi u EU. Anketna stopa nezaposlenosti, koju oni prave svaki mjesec ne pokazuje pravo stanje nezaposlenosti, vec daje lazne podatke. Predlazem da Agencija za statistiku BiH odmah promijeni svoju dosadasnju praksu i sljedeci mjesec prikaze stopu nezaposlenosti prema metodologiji koja se primjenjuje u EU.
Ja vam obecaaavaaam 100 milja pod morem!!! Žil Bake
Evo ja obecavam STOOO HILJAAADAAA RADNIHHH MJESTAAAA, znaci jos neko nek ovih 300 hiljada zaposli.
Pola milijuna. U zemlji od 3 milijuna. Vi ste ki ona zena od alkoholicara sto je tuce godinama a ona vice Voli me on me voli!!
to nije tacno! Ko ne radi (a da je radno sposoban) taj nece! i plate 500,600KM ima samo u BINGU I FISU!
@alenbihac Ne posla cak ni u jebenom bingu.Trazim posao ali nema.Tako da ne seri
6.000 u RS, ostalo u FBiH hahahaha
@b.hodzic mislim obrnuto
od 3 miliona stanovnika, omladino bjezi , mi stariji smo svakako najebali.
U BiH su skoro svi zaposleni, samo sto rade na crno da bibizbjegli taxu
Prebacite zdravstveno osiguranje na neku drugu instituciju sa Biroa. Tek tad ce te znati procenat nezaposlenosti.