Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaš \"Frenkix\" profesor Bilalbegović je vrhunski psihijatrijski stručnjak koji se nalazi na tako visokom intelektualnom nivou, kakav većina psihijatara nisu sposobni razumjeti. Evo da to opišem njegovim smislom za humor. Jednom mi je sa osmjehom na licu kazao: \"ZNAŠ DARIJO, JA SAM U HOROSKOPU BLIZANAC, I KAD SAM JEDNOM ZAKUCAVAO EKSER U PRAG, PROMAŠIO SAM, I ZVEKNUO SEBE PO PRSTU. ONDA SAM KAZAO SAM SEBI: PA JA NIKAD NEBIH SAM SEBE LUPIO ČEKIĆEM PO PRSTU, PA SAM ONDA ZAKLJUČIO DA MI JE TO URADIO ONAJ DRUGI BLIZANAC\" :)
Reinkarnacija nije pitanje religioznosti, već surove realnosti. Dragi moj \"Frenkix\" ako želiš da to shvatiš, prvo moraš početi od nekod jednostavnog (elementarnog) znanja o življenjima. Za početak ti najiskrenije preporučujem da pročitaš knjigu profesora psihijatrije Zaima Bilalbegovića koja se zove \"ŽIVLJENJA\". To je stvarno elementarni minimum koji moraš da savladaš ako želiš da se dalje na tu temu usavršavaš.
Dakle \"Frenkix\" dozvoli mi da te podsjetim na komentar \"Mrav6\" iz kojega jasno možeš uočiti da sam toliko star, da se moja starost mjeri ne u godinama, već u hiljadama godina. I vjeruj mi da ni ti nisi drugačiji od mene ... dakle u tom pogledu smo isti. Razlikujemo se samo po tome što se ti nesjećaš svojih prethodnih reinkarnacija ... a nemora biti tako, ako želiš prihvatiti svoju prošlost, moraš započeti sa objelodanjivanjem sopstvenog prljavog veša u ovoj sadašnjoj reinkarnaciji. Možda ti to izgleda kao pretežak teret i nesreća za psihu, ali, vjeruj mi, ako taj teret hladnokrvno prihvatiš i objelodaniš svoje zločine, otvara ti se realna šansa da u buduće stekneš moćna psihološka sredstva kojima čak ni nuklearna energija ne može parirati.
Pa \"Frenkix\" dozvoli mi da te podsjetim na činjenicu da se veliki srpski \"psihijatar\" Radovan Karadžić nalazi u pritvorskoj jedinici haškog tribunala.
Mravu iliti Darijo, jesi razmisljao o posjeti nekog psihologa ili mozda cak psihijatra? Ako si mlad otidji porazgovaraj malo...
U životima su emocije varka (laž) ... uvijek postoje samo interesi ... koji su moji interesi da ovako otvoreno preko Interneta priznam svoje najkrupnije zločine (pokolj robova koji su me optuživali da sam ja lažni bog Rima jer im nisam obezbjedio minimum hrane za preživljavanje) ??? Prvi interes: Da nikome ne smije biti dopuštena vladavina u političkom vrhu duža od dva mandata, od kojih svaki smije trajati maksimalno 4 ili 5 godina. Drugi interes: Želio bih postati ono što sam viđao na morskoj plaži: jedan od mnogobrojnih kamenčića.
Najkrupniji od svojih zločina kojih se prisjećam počinio sam prije dvije hiljade godina. Naime, bio sam rimski imperator Klaudije. Jedan od mojih tjelohranitelja mi je dojavio da neki rob (čini mi se da se zvao Scipius Germanicus) priprema zavjeru protiv mene, šireći glasine kako nisam pravi Bog Rima jer su mnogi obovi gladni. Izdao sam tajno usmeno naređenje da Scipius Germanicus i njegova djeca budutajno likvidirani.
U ratu sam ponekad bio toliko gladan da sam jeo sirovo ljudsko meso. I nije mi bilo bitno koje su vjere ili nacije oni koje bih jeo. Mnogo je bio važniji izbor hrane. Vjerujte mi da važe ista pravila kao sa životinjskim mesom: mlađa stvorenja su mnogo ukusnija i sočnija od starijih stvorenja. Stariji su nekako suvlji, pa su pogodniji kao gorivo za naložiti vatru i ogrijati se u hladnim ratnim zimama... i od tada sam se počeo prisjećati i svojih zločina iz prethodnih života.
Malo je poznato da se u podsvjesti skrivaju najodvratnija sjećanja iz prethodnih života, a to razvija strahovit pritajeni strah da se te situacije ne ponove. Taj strah od sopstvenog prljavog veša je najveći mogući strah koji čovjek može osjećati, pa zbog toga, u svijesti nastojimo da se prikažemo drugima kao pametni, istinoljubivi, pošteni i lažemo i drugima i sebi da se bojimo samo na primjer Boga.
LUKSUZ, LJUBAV, MRŽNJA I PATRIOTIZAM SU NAJVEĆI NEPRIJATELJI PRAKTIČNOJ NAUCI. SVI SMO MI SAMO PRAŠINA NA VJETRU.
Najiskrenije savjetujem svakome stanovniku Banja Luke i Beograda da ako želi kvalitetan studij ( praktična znanja i vještine) da obavezno studiraju u nekoj od dalekih država, gdje nema mnogo četničkih glupana, uključujući i one četnike koji glume socjaldemokrate. To naročito važi za uspješan studij kriminalistike, prava i ekonomije. I dobro zapamtiti: ISTINSKA NAUKA DONOSI BOL, NEUGODNOST I SUOČAVANJE SA NACIONALNIM PRLJAVIM VEŠOM. Dakle, nije moguće osjećati sreću u istinskoj nauci. Onaj ko želi stvarno razumjeti mnoge tajne univerzuma koje su najčešće vrlo neprijatne i neugodne, mora se oslooditi emocija kao što su ljubav, mržnja i patriotizam. Hladnokrvnost je osnovni preduslov za uspješno suočavanje sa tajnama univerzuma. Onaj ko osjeća sreću u nauci, taj će osjetiti prije ili kasnije i nesreću. Dakle HLADNOKRVNOST.
ZAPADNA GENOCIDNO-MAFIJAŠKA TVOREVINA: Milan Vukelić je izjavio u sred BanjaLuke: \"neću da kradem ni za sebe ni za druge\" pa ga je Dodikova građevinska mafija fizički likvidirala ... Svetlana Cenić je izjavila: \"treba ukinuti imunitet svakome ko zavuče ruku u tuđi džep\" pa je morala pobjeći iz BanjaLuke da nebi bila likvidirana poput Vukelića ... dakle, ta beogradska marionetska alkoholičarsko-narkomanska genocidno-mafijaška tvorevina koja se skriva iza pseudonima ( lažnog naziva ) \"REPUBLIKA SRPSKA\" predstavlja opasnost za svakog Srbina koji bi želio pošteno živjeti ... onda nije ni čudno što je ta tvorevina započela svoju monstruoznu istoriju sa genocidom po \'\'teoriji haosa\'\' RADOVANA KARADŽIĆA I SLOBODANA MILOŠEVIĆA u stilu koncentracionih logora i Srebreničkog genocida.