{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Predstavnici sindikata o rješavanju statusa radnika

F
6.7.2011. u 14:50
0
0
Tuzla: Predstavnici sindikata o rješavanju statusa radnika
0
Tuzla: Predstavnici sindikata o rješavanju statusa radnika
Ismet Bajramović
Rješavanje problema iz oblasti radno-pravnog statusa zaposlenika na području Tuzlanskog kantona bila je glavna tema današnjeg razgovora predstavnika Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine i Vlade Tuzlanskog kantona.
Sastanak u Uredu premijera Tuzlanskog kantona imao je za cilj potaknuti konkretne korake oko provedbe Sporazuma koji su potpisali Vlada Tuzlanskog kantona i Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH Tuzlanskog kantona.

Posebna pažnja posvećena je rješavanju problema radnika zaposlenih u metalskoj djelatnosti ali i drugim privrednim granama, pri čemu su istaknuti problemi radnika koji ispunjavaju uvjete za penziju, ali zbog neuvezanog radnog staža to ne mogu učiniti.

''Nakon što nam u narednih nekoliko dana predstavnici sindikata dostave analizu stanja i svoje prijedloge rješenja, organizirat ćemo sastanak na kojem ćemo okupiti predstavnike svih relevantnih subjekata koji će sudjelovati u rješavanju problema“, rekao je tuzlanski premijer Sead Čaušević.

Učešće članova sindikata u tijelima Skupštine Tuzlanskog kantona, kao i participacija u upravljačkim tijelima institucija i poduzeća koji su u većinskom državnom vlasništvu, također je bila tema današnjeg razgovora kojem su u ime Vlade Tuzlanskog kantona, osim premijera Čauševića, prisustvovali ministrica prosvjete Nađa Avdibašić-Vukadinović, ministar pravosuđa i uprave Alen Taletović i pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Ishak Gergić.

U ime Saveza samostalnih sindikata BiH sastanku su prisustvovali predsjednik Ismet Bajramović, predsjednik Sindikata metalaca BiH Muhamed Hadžić, predsjednik tuzlanskoga Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata Fahrudin Šahović i predsjednik Sindikata metalaca Tuzlanskoga kantona Mešan Vildić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: