Treći i četvrti decembra
69

Studenti, iskoristite svoju šansu na JobFAIR-u

Klix.ba
"JobFAIR '12 – Iskoristi svoju šansu!" je naziv Sajma koji okuplja ambiciozne studente i diplomce u procesu traženja posla i usavršavanja u struci tehničko - tehnoloških zanimanja. Održat će se u periodu od 3-4. decembra u prostorijama Kampusa Univerziteta u Sarajevu, a organizuje ga Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC, lokalni komitet Sarajevo.

Tehničko - tehnološka zanimanja uključuju područja istraživanja inženjerskih nauka poput računarsko - informacijskih, elektrotehnike, građevine, mašinstva i arhitekture.

Pored navedenih kadrova, kompanije učesnice traže i studente ili diplomce hemijskih nauka i ekonomskog fakulteta. Cilj Sajma je da posjetioci ostvare direktnu komunikaciju sa predstavnicima kompanija, informišu se o mogućem usavršavanju, zaposlenju i eventualnoj praksi.

Kompanije imaju priliku da evaluiraju zainteresovane strane, predstave djelokrug svog rada kroz prezentacije i prikupe CV-eve radi moguće naknadne upotrebe.

Organizatori pozivaju i na okrugle stolove o aktuelnim temama, gdje se diskutuje sa učesnicima Sajma, predstavnicima kompanija, profesorima i stručnjacima iz datog polja. Omogućen je i prenos Sajma uživo preko linka koji će biti objavljen na zvaničnoj stranici.

JobFAIR predstavlja najuspješniji projekat koji realizuje Udruženje studenata EESTEC lokalni komitet Sarajevo. Prethodna tri Sajma, organizovana u decembru 2008., 2010. i 2011. godine su zabilježila značajan uspjeh koji se ogleda u velikoj posjećenosti studenata i diplomaca, što je motivisalo članove Udruženja da ponovo organizuju projekat ovog tipa.

Projekat su podržali dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Federalno ministarstvo nauke i obrazovanja, te rektor Univerziteta u Sarajevu, a dio je programa za poduzetnu omladinu. Program za poduzetnu omladinu je jedna u nizu aktivnosti u okviru projekata koji finansira italijanska vlada, a implementira Svjetska banka u BiH.

EESTEC LC Sarajevo je neprofitna i nepolitička organizacija koja je zasnovana na volonterskoj osnovi. Putem projekata koje Udruženje organizuje studenti aktivno učestvuju u smanjenju trenutne stope nezaposlenosti, osiguravaju sebi budućnost i time se spriječava odlazak mladih iz zemlje.

Za sve dodatne informacije o Sajmu i organizaciji EESTEC možete posjetiti zvaničnu stranicu www.jobfair.ba, na kojoj je omogućen online unos CV-eva. Svi zainteresovani mogu ostaviti svoj CV na cv.jobfair.ba.