{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Od danas prijava na konkurs za posao za jednu KM

S
SRNA
25.3.2015. u 08:02
37
48
RS: Od danas prijava na konkurs za posao za jednu KM
37
RS: Od danas prijava na konkurs za posao za jednu KM
Foto: Ilustracija/Klix.ba
U Republici Srpskoj danas će stupiti na snagu izmjene podzakonskih akata čijom će primjenom, prijave građana na konkurs za posao u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi koštati jednu KM.
Portparol Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Dragana Bulić rekla je Srni da je riječ o dopunama Uredbe o kategorijama, zvanjima i uslovima za obavljanje poslova službenika u jedinicama lokalne samouprave i izmjenama Uredbe o jedinstvenim pravilima i proceduri javne konkurencije za zapošljavanje namještenika.

"Stupanjem na snagu ovih uredbi, kandidat koji se prijavljuje za posao u opštinama, gradovima i republičkim organima, imat će samo troškove kopiranja dokumentacije, ali ne i ovjere, a na jedinstvenom formularu potpisat će izjavu o nekažnjavanju i time garantovati da ispunjava i druge uslove konkursa", rekla je Bulićeva.

Ona je dodala da će izabrani, odnosno oni koji prođu konkursnu proceduru, imati rok od sedam dana za dostavljanje originalnih dokumenata i potvrda.

"Na ovaj način, a u okviru reformskih procesa, pojednostavljuje se procedura pri konkurisanju za posao i znatno smanjuju troškovi", istakla je Bulićeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: