Širenje mreže
352

Qatar Airways traži 13 novih radnika za posao u Sarajevu i kabinsko osoblje za posao u Dohi

Klix.ba
Nakon najave da će do kraja godine uvesti direktnu liniju Sarajevo-Doha, katarska aviokompanija Qatar Airways objavila je konkurs za zapošljavanje 13 novih radnika u svom sjedištu u Sarajevu te za 8. juli u sarajevskom hotelu Radon Plaza zakazala Dan otvorenih vrata za primanje prijava kandidata za kabinsko osoblje.

Kompanija koja je prošle sedmice proglašena najboljim svjetskim avioprijevoznikom u izboru putnika putem konkursa traži radnike u oblasti prodaje, finansija i pružanja različitih usluga na aerodromu, a na Danu otvorenih vrata direktno će primati prijave kandidata i kandidatkinja za kabinsko osoblje (stjuardi i stjuardese) koji imaju najmanje 21 godinu, mogu na vrhovima prstiju dosegnuti 212 cm, imaju minimalno završenu srednju školu i tečno govore i pišu na engleskom jeziku. Također, trebaju biti zdravi i u formi te voljni da se presele u Dohu.

Posao je na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom. Prijave na konkurs moguće je slati do 16. jula, a na Danu otvorenih vrata moraju se predati lično uz potrebnu dokumentaciju.

Podsjećamo, iz Qatar Airwaysa u junu su najavili da će do kraja 2017. ili početkom 2018. Sarajevo kao nova uzbudljiva destinacija postati dio njihove mreže. Već imaju direktne linije za Zagreb i Beograd, a razmišljaju i o uvođenju linije za Ljubljanu.

Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svijetu. Kompanija posluje 20 godina i posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 biznis i turističkih destinacija na šest kontinenata.

Zbog diplomatskih napetosti između Katara i drugih zemalja Zaljeva kompanija je trenutno pod velikim pritiskom jer ne smije letjeti iznad susjednih arapskih zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.