Prvi u svijetu
137

Aviokompanija Qatar Airways do kraja godine uvodi direktnu liniju za Sarajevo

Piše: Dž. Č.
Ilustracija (Foto: Qatar Airways)
Ilustracija (Foto: Qatar Airways)
Aviokompanija Qatar Airways slavi 20 godina postojanja u sklopu kojih je s milionima putnika obišla više od 150 destinacija širom svijeta. Ovaj najbolji avioprijevoznik u svijetu uskoro uvodi letove i prema Sarajevu, Dublinu, Nici, Skoplju i mnogim drugim gradovima.

Qatar Airways je još u septembru prošle godine najavio uvođenje direktnog leta iz Dohe prema Sarajevu tri puta sedmično, nakon što je BiH posjetio katarski emir, šeik Tamim bin Hamad al-Thani.

Kako su iz katarske aviokompanije naveli u novom saopćenju, do kraja 2017. ili početka 2018. godine, "Sarajevo je nova uzbudljiva destinacija koja će postati dio njihove mreže".

Avionska veza između Sarajeva i Dohe znatno će olakšati putovanja u Katar sve većem broju državljana BiH koji žive i rade u ovoj zemlji. Pored jačanja poslovnih veza, uvođenjem leta Doha-Sarajevo doći će i do razvoja turizma u našoj zemlji.

Qatar Airways već ima direktne linije za Zagreb i Beograd, a linijom za Sarajevo dodatno će ojačati veze s Balkanom.

Podsjećamo, Qatar Airways jučer je ponovo proglašen najboljim svjetskim avioprijevoznikom nakon što ga je s vrha liste prošle godine skinuo Emirates Airlines.