Posao
0

Prvi regionalni Virtuelni dan karijera i znanja

FENA
U organizaciji portala Posao.ba (BiH), MojPosao (Hrvatska) i Infostud.com (Srbija), od 13. do 20. oktobra bit će održan prvi regionalni Virtuelni dan karijera i znanja.

Regionalni Virtuelni dan karijera i znanja će biti održan na adresi www.dankarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtuelni izložbeni prostor koji omogućava interaktivnu komunikaciju između posjetilaca te poslodavaca i edukativnih ustanova.

Na regionalnom Virtuelnom danu karijera i znanja, kako najavljuju iz portala Posao.ba, predstavit će se najuspješnije kompanije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske te Srbije koje nude mogućnost zaposlenja, odnosno edukativne ustanove koje nude programe dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja.

Cilj projekta je jačanje međusobne saradnje kompanija i edukativnih ustanova s ovih prostora, ali i poticanje mobilnosti na tržištu rada.

Prema predviđanjima portala Posao.ba, prvi regionalni virtuelni sajam trebao bi po broju posjetilaca premašiti sve do sada održane sajmove u tri zemlje učesnice.

Kako bi se i u sklopu regionalnog Virtuelnog dana karijera i znanja osigurao direktan kontakt s poslodavcima, bit će organizirane i radionice i okrugli stolovi u sve tri zemlje, čiji je cilj savjetovanje zainteresiranih o mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja te odabira dodatne profesionalne edukacije.