{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt GOLD: Uskoro 400 novih radnih mjesta

F
23.3.2014. u 12:55
37
5
Projekt GOLD: Uskoro 400 novih radnih mjesta
37
Projekt GOLD: Uskoro 400 novih radnih mjesta
Zajednički američko-švedski Projekt unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) započinje saradnju s Federalnim zavodom za zapošljavanje, a u cilju otvaranja više od 400 novih radnih mjesta te ekonomskog unapređenja lokalnih zajednica u BiH.
David Barth, direktor misije USAID-a u BiH, Nataša Miskin, uime Švedske ambasade/Sida-e, i Kenan Rešo, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje, potpisat će sutra u Sarajevu Memorandum o razumijevanju.

Prilikom potpisivanja Memoranduma bit će najavljeni konkretni projekti sa čijim pokretanjem se očekuje otvaranje više od 400 radnih mjesta u tekstilnoj, automobilskoj, elektro i hemijskoj industriji, i to u Visokom, Vogošći, Konjicu, Olovu i Zavidovićima.

Uz to, početak saradnje s vladinom agencijom za zapošljavanje bit će još jedna prilika za promociju USAID-ove podrške građanskim inicijativama koje nadgledaju trošenje budžetskih sredstava i zahtijevaju transparentnost rada javnih institucija.

Događaju će, inače, prisustvovati i predstavnici kompanija koje će upošljavati nove radnike, načelnici općina iz kojih kompanije dolaze, te predstavnici regionalnih i lokalnih razvojnih agencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: