Grad velikih mogućnosti
238

Prilika za život u Dubaiju: Restoran bosanske kuhinje traži radnike, pogledajte uslove

I. B.
Bosnian House
Bosnian House (Foto: Klix.ba)
Dubai, grad poznat po nevjerovatnoj arhitekturi i dinamičnom načinu života, jedna je od najpoželjnijih svjetskih destinacija. Ako ste imali želju da pronađete priliku za život i posao na ovom mjestu, a da se pritom osjećate "kao kod kuće", na platformi Klix Posao odnedavno se otvorila baš ta mogućnost.

Putem platforme Klix Posao, na kojoj je u godinu dana objavljeno više od 4.000 oglasa za posao, svakoga dana mogu se pronaći novi poslodavci iz različitih branši, a neki od njih pružaju i mogućnost za rad u različitim zemljama svijeta.

Jedan od oglasa koji je privukao našu pažnju objavio je restoran bosanske kuhinje u Dubaiju, koji tražeći pojačanje radne snage, pruža sjajnu priliku za sve koji žele živjeti, ali i zaraditi, u ovom gradu.

Bosnian House (Foto: Klix.ba)
Bosnian House (Foto: Klix.ba)

Restoran Bosnian House njeguje i promoviše bosansku kuhinju i kulturu u centru Dubaija. Poznat je po autentičnim jelima, ambijentu i toploj atmosferi, koja gostima pruža pravi doživljaj Bosne i Hercegovine.

Trenutno imaju otvorenu poziciju konobara, a od potrebnih vještina navode da su im važni tečno govorenje engleskog jezika, iskustvo u ugostiteljstvu i prodaji te komunikacijske vještine.

Pored atraktivne plate, zaposlenici imaju i niz drugih prednosti. Obezbijeđen smještaj, prijevoz od i do radnog mjesta, dva obroka dnevno te pokrivene troškove radne dozvole, zdravstvenog osiguranja i avio karata.

Osim posla, jasno je, ovo je jedinstvena prilika da istražite i upoznate Dubai i uživate u svim čarima koje on nudi.

Članovi Bosnian House kolektiva ističu da se na svom radnom mjestu osjećaju kao jedna velika porodica, a što je najvažnije i kao "kod kuće". Od konobara i kuhara, do menadžera i osnivača - svi radnici u restoranu su iz BiH i tu su da pruže podršku i međusobno stvore ugodnu radnu atmosferu.

Kada su došli niko nije znao za bosansku kuhinju, a danas je sve "traže"

Inače, Bosnian House je brend koji je prvi predstavio autentičnu bosansku kuhinju i ćevape u UAE. Kada su lansirali restoran 2015. godine u Global Villageu, bosanska gastronomija svima je bila prilična nepoznanica. Međutim, u roku od nekoliko mjeseci, zahvaljujući njima o njoj se već uveliko počelo pričati.

Stanovništvo se brzo naviklo na ukusne specijalitete poput bosanskih pita, ćevapa, begove čorbe, te slastica poput tufahije, baklave, hurmašice i bosanske kafe, koji se mogu pronaći na meniju.

Bosnian House (Foto: Klix.ba)
Bosnian House (Foto: Klix.ba)

Godine 2016. lokalci su Bosnian House proglasili za najbolji restoran u Global Villageu, dok su 2020. dobili i "Hidden Gems Award" od tamošnjeg Odreda za turizam.

Kao jedno od najbrže rastućih turističkih i poslovnih središta na svijetu, Dubai nudi bezbroj mogućnosti. To se ogleda i u brojnim prilikama za profesionalni razvoj i kvalitetan život, što u cjelini privlači ljude iz svih krajeva svijeta da dođu u ovaj grad.

Svi zainteresovani mogu se informisati i prijaviti na oglas putem platforme Klix Posao, gdje se nalazi više korisnih podataka o uslovima rada i potrebnim kvalifikacijama.