Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
problem je da vam se radi 72h sedmicno, problem je sto ste nas pretvorili u robove, sto nam dajete minimalac a vi ste milioneri, problem je sto ste ste nam podijelili otkaza i otkaza na krilima korona zakona.. Nemojte nas praviti budalama, dosta je!!
@FIGO10. Pa sto radite?
40 sati sedmicno je posteno
kakvi crni poslodavci, to su krvopije, čast pojedincima, a ovi igraju za sistem!
Pozivaju se na evropski standard, a nikad nisu rekli da plate usklade sa evropskim standardom. Radit cemo kao svabe, a bit placeni kao indijci.
KOJI STE BI DEBILI...I VI I SINDIKAT.STOKO NE MOZE TOKAR OD KUCE RADITI.MAJMUNI SARAJEVSKI..
Zakon o porijeklu imovine,pa onda nek vam djeca rade 72 sata sedmično.
ma svi su ti zakoni nakaradnj i strana i jednih i drugih, moja rodica naradi sati i sati od kolegice koja smatra da je firma socijalna institucija i svaku drugu godinu na porodiljno pa je ssd i pocela trazit dodatke jer eto valja tolku porodicu izdrzavat a rodica ce odradit te sate dok ove nema jer je mlada i u snazi
"Šta je problematično u činjenici da radnik bude upućen na godišnji odmor kada ne može raditi, mimo volje poslodavca, a tokom trajanja godišnjeg odmora prima iznos pune plaće i sjedi kod kuće. I nakon nekoliko mjeseci ponovo, na vlastiti zahtjev može otići na godišnji odmor koji će mu, također, biti plaćen" Šta ovo znači?
Nikada u BiH nije bio problem Zakon o radu, kakav god da je. Problem je nepoštovanje istog i neprovođenje jednako za sve. Dakle taj zakon se odnosi i na radnika u privatnom sektoru i onoga u EP ili Telekomu. Kako onda prvi ne može da konzumira prava koja proizilaze iz tog zakona, a drugi može. Zaključak je da nismo svi jednaki pred zakonom. Rješenje je da nadležni organi prisile sve poslodavce da poštuju taj zakon.
Svi radnici koji rade trebaju objaviti svoje plate i firme gdje rade i po koliko sati rade svi imaju rasporede rada neka objave i platne liste svi šute boje se ovoga predsjednika poslodavaca treba otjerati iz BIH bolje da je Kinez predsjednik više bi uvažavao radnike nego ovaj multimiloner sto zaradi sve na grbači radnika placaju ga Slovenci, Hrvati i ostali iz drugih zemalja da od nas pravi roblje.
Ako ovo ovaj blesavi narod dozvoli onda nema vise nazad.
STA JE BRASNARI???? KAKVA SMO MI DRŽAVA???? KAD SMO DOZVOLILI DA JEDAN VELIKAN KOŠARKE(SAMIR LERIC) RADI KAO DOSTAVLJAC HLJEBA U MOSTARU!!!! SRAMOTA!!!! SRAMOTA!!!! REPREZENTATIVAC!!!! (SSDDAA) DEMOKRATIJAAA!!!
@NEPODOBAN9 pa sta ako je dostavljac? Što nije stedio i ulagao novac koji je dobijao trčeći za loptom godinama u neki biznis! Ima ljudi koji su fakultet završili i rade za minimalac
pravog sindikata se drzava boji a ne neki privatnik,posto nemamo drzavu zato nam i jeste kako nam je -vracamo robovlasnicko drustvo
da ovi sindikati iole valjaju nebi se radnik max iskoristavao ni u privatnom sektoru nego kad se njima gujca zaljulja onda se oni fol bore za radnika i radnicka prava ,pa vidi kolike su ima plate i sve ti je jasno za koga sindikati rade za radnika sigurno ne
Sam ovakav ton udruzenja poslodavaca pokazuje sta oni misle o radnicima. Cuj rad od kuce je privilegija. Kako ne, najbolje da ja vama placam za taj luksuz sto sam ostala zaposlena (od kuce). Poslodavci su, cast izuzecima, oportunististi koji vjecito kukaju, nadju svoj interes u svemu, radniku minimalne plate a oni gazde bi da milione obrnu preko noci. Podrska sindikatima!
Samo da se provjeri porijeklo imovine poslodavaca
I DALJE VI PRIMAJTE PODOBNE I NESPOSOBNE!!! I DALJE RADNIKE OMALOVAZAVAJTE!!! I NA DAJTE SE POTPUNOM KRAHU AKO BOGDA!!!
Udruženje poslodavaca = Udruženje Modernih Robovlasnika (UMR). Ostvarii nenormalne profite u 2019. a zbog mjesec nerada radnike ne ulicu. I da, u 2019 većina radnika koja ima je zaradila te profite na Federalnom minimalcu a krivi vam nameti. Fykara puna ko brod a nateže se za feninge sa radnikom i državom. Fuj!
jel ovo onaj vođa poslodavaca što je javno na fejs tv izjavio da ne treba pomagati malim biznisima koji su na liniji likvidnosti.. ko ono ko ih hebe gurat ćemo ove jače gigantske...