Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U zivotu je najveci trik razlikovati bitno od ne bitnog i raditi po prioritetima. Za zdrav zivot treba naci balans I biti mudar. Na poslu raditi a ne davati se, ne zanemarivati porodicu I ljude oko sebe, a biti sretan. Ne gledati kako drugi, vec kako ja. I sigurnan recept za uspjeh.
a najveca greska u zivotnoj karijeri na koncu biva "a sto sam toliko radio?"
Jedina je greska sto jos uvijek s budalama radim u bezveznoj firmi.
Cesto se na razgovorima o plati ne prica o novcu bar u inostranstvu. Greska je ostat duze od 5 godina na jednom mjestu jer novi koji dolaze imaju skiro istu platu kao vi. Ne pidcjenjivati se na poslu. Ne osjecat se manje vaznim od drugih ali moras isto tako mati veliko samopouzdanje. Na pocetku trebas imat svoj stav.
ja se divim ljudima koji. zive sa platom ispod 1500 KM, meni da spadne na to ja bih propao nacisto
Ovo važi samo za normalne države u koje Bosna sigurno ne pripada. Koje gluposti prenose ovi naši DNOvinari
Osim svega navedenog problem je i podanički mentalitet, dokazivanje na poslu na štetu kolega, uvlačenje šefu i prihvatanje posla pod svim uslovima, beskritično odobravanje nadređenim i poslije svega ovoga nada da ćeš dobiti povišicu.
Pa burazz da zatrazim povecanje plate mislim da bi mi to bila najveca i zadnja greska karijere
Kod nas ne mozes ni pregovarati o plati, uvijek bude ona ako neces ti ima ko hoce, pun biro
Radite za mješalicom umjesto u IT sektoru.
Ja najvise zalim sto mi radni staz prodje u Bosni kod robovlasnika,zna se od 600 do 900 stoja,nemas sta trazit,a da bi bio drzavni sisar,pa to logicno ide s koljena na koljeno u ovoj lopovskoj drzavi.