Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li šta da se traži u kancelarijama, neki referenti ili savjetnici u opštinama?
Mene zbunjuju stavovi EU članica. Govore kako im fali milioni radnika ali izbjeglicama nema dolaska...
@Bayone ima evo ovde kazu da se javis... ;o)
Radio 1.5 godinu preko Slo firme (elektricar),mjesecno oko 2300 eura netto prosjek ,stan placen moja hrana , a sad cekam termin u Sarajevu ,kroz 2 mjeseca idem , U Sarajevu radio za 750km 3 godine u veoma poznatoj firmi takodjer elektricar , i gdje je tu matematika?
...hesi imo klinac 2300 netto! Ne lupaj.. i to još preko slo firme !!!
@gooUser1583835951 Apsolutno tacno vjerujem ti donekle.... Pa samo sta hrvati nude stranim zaposlenicima a kamoli austrija i de itd.... u cro trazi se fizioterapeut plata 1500e plus sve ostalo placeno... a gdje su ostali oglasi....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ukidaji NK ulaz za Bosance zbog ovih migranata, Previse su im migranti opteritili socijalna davanja, a isto su NK. Prioritet im je zaposliti migrante sa socijale.
Vidi mojih armirača na slici joooj!!
Angela, primi me! :)
Hajde je te mater i vi i Vasa pravila mrssss
Korona sve obustavlja..... Do daljnjeg
Koga god znam ili ceka vizu ili je vec negdje vani. Ostao sam boziji hamelj i uhljebi. Nemo's vise spacnog radnika maci bni da ga plati kako treba! U firmama fluktuacija 40% ali slijepcima to jos uvijek nije bitno! Spiskovi kandidata za zaposlenje spali sa nekoliko stotina na jedva 10.
Zanimljivo je kad pitas nekog ko je vani otisao prije 2-3g ili sad. Kako je? Kaze vrh nema dalje. Jbs bosnu ovo je moj dom sad. Vec su postali njemci i austrijanci. Mjesaju jezik bosanski i njemački. Kao ono oni zaboravili kako se kaze nesta u roku od 2 godine. Pravilno je otici tamo gdje ce ti biti "bolje" ali isto tako se ponašati sto 90% nasih ne zna niti zeli.
Bake, Cova i Dodo na haparatima. Ostadose cobani bez stada.
Varaš se. Njemačka zatvara vrata nekvalifikovanim, nepismenim, nesposobnim... A ti pogodi na koga se oslanjaju ta trojica kad dođe vrijeme izbora.
Lorente Hahaha,znao sam da to dolazi!
Rodak sa zenom i dijetom je bio otisao prosle godine u.Austriju,a inace je radio u banci Brckom ,njegova zena isto.Bili su u Austriji 4 mjeseca. I vratili se nazad u Brcko.Radili.su obbadvoje u kuhinji i nisu skoro nista ustedjeli za 4 mjeseca.Evo ih opet u Brckom ponovo rade u banci i kazu nikad vise vani,samo na vacation..
@Brcak215 hahah Ahhahahahahahh
@Brcak215 Malo je nejasno, ko je bio na dijeti, rođak ili žena mu? 😂
Sada ce ovi nepismeni da navale za Njemacku...To su oni koji su "prijetili"sa odlaskom zadnjih 10 godina a jos nisu otisli...
@Brcak215 na koljena pred sdo gospodara botu!
Germany se grade a mi po obicaju s koljena na koljeno i tako hiljadama godina robovi obični i još smo zahvalni da nam i to dozvoljavaju da nudemo
@APOPHIS Bosancima koji su u Njemackoj je 1500 eura puno jer se oni ravnaju po BH standardu i onda su to velike pare ako ti je kvadrat stana u novogradnji 700 eura, automehaničar 50 eura, pizza 2,50 eura itd. U Njemackoj rade i ne provode se vec to u BiH čine i kupuju imovinu. Nijemac nema rezervnu domovinu i njemu je 1500 eura malo jer mu u domovini kvadrat stana kosta 3000 eura, automehaničar 200 eura, pizza 7 eura...
Uskoro putovalka pod ruku i nazad u balkansku ex-yu pripi*dinu!