{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ne napredujete na poslu? Možda pravite neku od ovih grešaka

3.2.2014. u 22:46
8
33
Ne napredujete na poslu? Možda pravite neku od ovih grešaka
8
Ne napredujete na poslu? Možda pravite neku od ovih grešaka
Svi želimo napredovati i biti uspješni u svom poslu, zar ne? Ako vam u karijeri baš i ne ide, možda pravite neku od ovih naizgled banalnih grešaka.

Biti coolPosao i radno mjesto nisu srednja škola. Ne radi se tu o druženju sa cool ljudima. Naravno, biti zabavan i biti poželjno društvo za izlaske sa kolegama s posla je sasvim uredu, ali nije uredu izigravati tinejdžera i buntovnika koji počne piti već dva sata prije kraja radnog vremena, pozivajući i druge kolege da mu se pridruže. Budite zabavni, budite zanimljivi, ali se ne ponašajte kao tinejdžeri. Ne budite smiješni.

Biti previše sretanUredu je kako imate osmijeh na licu i ako ste ljubazni i veseli, ali nemojte se smijati kao ludi non-stop. Usiljeno smijanje nije nešto što će vam donijeti poene, samo ćete nervirati svoje kolege. Svi imamo loše dane na poslu i u privatnom životu i toga smo svi svjesni, zato se nemojte cerekati uvijek bez potrebe pokušavajući ostaviti utisak presretne i ispunjene osobe. Možda ćete nakon nekog vremena ipak shvatiti da ostalima to nije uopće smiješno.

Traženje povišiceNaravno da morate uvijek voditi računa i o svojim finansijama, pored toga što morate dobro raditi. Sasvim je uredu tražiti povišicu, ako smatrate da to zaslužujete. Međutim, ne radite to prečesto. Nađite pogodan trenutak i porazgovarajte sa svojim šefom, ali ako on odbije vašu molbu, sačekajte malo, ne budite prenapadni.

Izgledati prezaposlenoKuckanje po tastaturi non-stop je definitivno način na koji ćete izgledati kao da imate pune ruke posla. No, ako svim silama pokušavate pokazati kako imate puno posla i tipkate snažnim i nervoznim udaranjem prstima po tastaturi, budite sigurni da ćete izazvati suprotan efekat i da ćete sve oko sebe nervirati.

Prljav radni prostorUkoliko po stolu imate razbacane stare časopise, gomilu smeća i ostatke od hrane, ostavit ćete utisak osobe koja je i u poslu takva, neuredna i neorganizirana. Ipak, pripazite i na to da ne budete pretjerano uredni, jer ostavljate utisak da se kod vas nikad ništa ne dešava.

Uzimati slobodne dane


Svakome od nas ponekad zatreba slobodan dan, mimo onih regularnih slobodnih dana koje inače dobijamo tokom sedmice. Međutim, ako ćete koristiti slobodan dan da biste ispunjavali neke svoje hirove i bavili se dokolicom, onda se barem potrudite da vaši razlozi zašto tražite slobodan dan budu dovoljno uvjerljivi. U svakom slučaju, ne tražite slobodne dane prečesto bez potrebe, jer plaćaju vas ipak da radite.

Odijevanje za posaoNa poslu prije svega morate izgledati pristojno, pogotovo ako radite neki uredski posao. Ne dolazite na posao previše napadno odjeveni i ne izigravajte klauna. Osim toga, vi ne predstavljate samo sebe, već i kompaniju u kojoj radite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: