{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najgori posao je rad na naftnoj platformi

S
5.1.2011. u 21:40
0
16
Najgori posao je rad na naftnoj platformi
0
Najgori posao je rad na naftnoj platformi
Rad na održavanju naftne platforme najgore je rangirani posao u novom istraživanju web-stranice CareerCast, dok je posao softverskog inženjera najpoželjniji.
Radnici na naftnim platformama i gasovodima plaćeni su najslabije u odnosu na nivo stresa i fizičke napore koje podnose, pokazuju rezultati istraživanja.

Oni često rade u smjenama od po 12 sati, izloženi su svim vremenskim uslovima na teško pristupačnim terenima i sedmicama su odvojeni od svojih porodica.

Za sve napore koje trpe i uloženi trud godišnje su plaćeni oko 32.000 dolara.

Sa druge strane, softverski inženjeri izloženi su znatno manjem stresu, neznatnim fizičnim naporima i lako pronalaze posao koji im godišnje, u prosjeku, donese zaradu od 87.000 dolara.

"To je odlično zanimanje. Softver je prisutan u praktično svakom uređaju u našim svakodnevnim životima - telefonima, automobilima, kućnim aparatima - i ta pojava je sve raširenija", izjavila je Nancy Mead sa Instituta za softverski inženjering Univerziteta Carnegie Mellon.

Ona je, ipak, dodala da nije neobično da softverski inženjeri rade prekovremeno i vikendima, mnogo putuju zbog posla i da mnoge projekte moraju da završe u određenim rokovima i budžetima.

Prema podacima CareerCasta, u poželjna zanimanja spadaju pozivi matematičara, činovnika, statističara i analitičara kompjuterskih sistema.

U najnepopularnije profesije svrstani su poslovi radnika u željezari, drvosječe, radnika koji pokriva krovove i vozača taksija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: